Η Revolut αγκάλιασε το Bitcoin και το εκτόξευσε πάνω από τα 14.000 δολάρια

Το Bitcoin συνεχίζει την τρελή ανοδική του πορεία και καταγράφει συνεχόμενα ρεκόρ υψηλών. Από το πρωί κινείται πάνω από τα 14.000 δολάρια και όλα δείχνουν πως απέχουμε πολύ ακόμα από το να το δούμε να σταθεροποιείται. 

Ο λόγος για την σημερινή του εκτόξευση είναι η Revolut. H Βρετανική fintech ανακοίνωσε πως θα επιτρέπει στους πελάτες της να αγοράζουν, να κατέχουν και να ανταλλάσσουν Bitcoin, Litecoin και Ethereum σε δευτερόλεπτα μέσα από την εφαρμογή της. Η Revolut θα εισαγάγει χαμηλή αμοιβή αγοράς 1,5% για τις ανταλλαγές και θα επιτρέπει στους πελάτες να αγοράζουν cryptocurrency με όλα τα 25 βασικά νομίσματα – κάτι που περιορίζεται σήμερα μόνο σε ευρώ και δολάρια.

Η κίνηση αυτή της Revolut στην ουσία σηματοδοτεί την έναρξη της οριστικής “νομιμοποίησης” του Bitcoin, το οποίο παρά την αποδοχή και την φρενίτιδα των επενδυτών που έχουν δει στο “πρόσωπο” του τον τρόπο να βγάλουν εύκολα και γρήγορα λεφτά, δεν έχει την αποδοχή των μεγάλων επενδυτών και των τραπεζών.

Η αρχή για την “νομιμοποίηση” και την οριστική αποδοχή του Bitcoin ήρθε στην αρχή της εβδομάδας με την ανακοίνωση πως το κρυπτονόμισμα θα μπει στην αγορά των futures και θα  μπορεί να συναλλάσσεται δίπλα σε χρυσό και πετρέλαιο. 

Η ανακοίνωση της Revolut παίρνει το bitcoin από την αγκαλιά των μεγάλων επενδυτών και το βάζει στην δυνατότητα επένδυσης των απλών ανθρώπων, οι οποίοι θα μπορούν να αγοράζουν από το κινητό τους κρυπτονομίσματα χωρίς να μπαίνουν στη διαδικασία των exchange και του mining. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ