Wall Street: Διορθώνει πριν το “ράλι” στο οποίο “ποντάρουν” οι αναλυτές!

Παρά το γεγονός πως οι αναλυτές παραμένουν σταθεροί στην εκτίμηση τους πως το αμερικανικό χρηματιστήριο συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για ένα ράλι ανόδου, σε αυτή τη φάση η Wall Street, φαίνεται πως έχει εισέλθει σε μια φάση διόρθωσης.

Έτσι λοιπόν χθες, Παρασκευή, τελευταία ημέρας της εβδομάδας, το αμερικανικό χρηματιστήριο δέχθηκε πιέσεις εν μέσω ανησυχιών για το μέλλον της πολυαναμενόμενης μείωσης του εταιρικού φόρου, με τις μετοχές του τεχνολογικού τομέα να “οδηγούν” την πτώση αυτή. Έτσι απώλειες, μεταξύ άλλων, κατέγραψαν οι μετοχές του Facebook, της Netflix και και της Alphabet. Αντιθέτως, ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των εταιρειών που συνδέονται με την κατασκευή μικροτσίπ οι οποίες φυσικά βοηθήθηκαν από την Nvidia που ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή και τζίρο που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών με αποτέλεσμα η η μετοχή να ενισχυθεί κατά 5,27%%. Επίσης, ενισχύθηκαν οι μετοχές των Micron και Advanced Micro Devices.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κινήθηκε πτωτικά, με τις μετοχές της Intel και της Merck να εμφανίζουν τη μεγαλύτερη πτώση, ενώ στον αντίποδα η άνοδος της μετοχή της Disney περιόρισε τις απώλειες του δείκτη στο 0,17% και στις 23.422 μονάδες. Πτωτικά κινήθηκε και ο δείκτης S&P 500 που υποχώρησε κατά 0,09%, στις 2.582 μονάδες, με τους τομείς της υγείας και της ενέργειας να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες. Αντιθέτως και για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε οριακά κατά 0,01%, στις 6.750 μονάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ