Η Salesforce ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της – 27.7 δισ. δολάρια για το Slack!

Η συμφωνία αυτή είναι σε αξία 24 φορές μεγαλύτερη από τα εκτιμώμενα έσοδα του Slack για το επόμενο έτος!

Στη μεγαλύτερη εξαγορά που έχει πραγματοποιήσει στα 21 χρόνια ιστορίας της προχώρησε χθες η Salesforce, ανακοινώνοντας την εξαγορά της διάσημης εφαρμογής επικοινωνίας Slack για πάνω από 27 δισ. δολάρια.

Η Salesforce δήλωσε ότι η απόκτηση του Slack έχει αξία ύψους 27.7 δισ. δολαρίων, ποσό το οποίο περιλαμβάνει μετοχές, χρέος και μετρητά. Η συμφωνία αυτή είναι σε αξία 24 φορές μεγαλύτερη από τα εκτιμώμενα έσοδα του Slack για το επόμενο έτος!

Ταυτόχρονα, η εξαγορά αυτή σηματοδοτεί ένα από τα μεγαλύτερα deals στην  βιομηχανία του software.  Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα είναι η εξαγορά της Red Hat από την ΙΒΜ το 2018 για 34 δισ. δολάρια, ενώ ακολουθεί η εξαγορά του LinkedIn από τη Microsoft to 2016, για 27 δισ. δολάρια.

Η Salesforce έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού στον κόσμο, ξεπερνώντας κολοσσούς όπως η Oracle, η SAP , η IBM αλλά και άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Cisco και η Intel. Εξαγοράζοντας το Slack, μια υπηρεσία με πάνω από 130.000 επί πληρωμή πελάτες, η Salesforce ενισχύει το χαρτοφυλάκιο εταιρικών εφαρμογών που διαθέτει ενώ παράλληλα επεκτείνεται σε νέους τομείς ανάπτυξης.

Η Salesforce θεωρεί επίσης ότι μπορεί με αυτή την εξαγορά να βοηθήσει το Slack να περάσει στο επόμενο στάδιο της δικής του ανάπτυξης εσόδων, καθώς από τη φάση του 1 δισ. δολαρίων, εισέρχεται στη φάση των 2 δισ. δολαρίων, μια ιδιαίτερα “κρίσιμη” στιγμή, σύμφωνα με την εταιρεία.

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί ότι με την εξαγορά αυτή, η Salesforce αποκτά ένα πολύ δυνατό όπλο στη μάχη της με τη Microsoft. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το  Teams της Microsoft αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο αντίπαλο του Slack.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ