SwarmFarm: Η τεχνολογία στην υπηρεσία της αγροτικής παραγωγής

Η SwarmFarm, μιας αυστραλιανή εταιρεία που αναπτύσσει τεχνολογίες ρομποτικής γεωργίας προτείνοντας επαναστατικές λύσεις στην αγροτική παραγωγή. Η SwarmFarm εστιάζει το ενδιαφέρον και τις ερευνητικές της προσπάθειες στις συσκευές, τους αυτοματισμούς και τις εφαρμογές που θα διαμορφώσουν την επόμενη ημέρα της γεωργίας σε όλο τον πλανήτη.

SwarmBot

Η SwarmFarm ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με την Bosch με στόχο την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς γεωργικών ρομπότ που θα μεταμορφώσουν τον τρόπο με τον οποίο οι γεωργικές επιχειρήσεις διαχειρίζονται τις καλλιέργειες τους.

Η αυστραλιανή εταιρεία έχει ήδη αναπτύξει την τεχνολογική πλατφόρμα SwarmBot που επιτρέπει στους αγρότες να υιοθετήσουν νέες πρακτικές και να εντάξουν την καινοτομία στα γεωργικά τους συστήματα μέσω της αξιοποίησης πληθώρας έξυπνων και αυτοματοποιημένων ρομπότ.

Δεν πρόκειται όμως για αυτοκινούμενα τρακτέρ. Όπως δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SwarmFarm, Andrew Bate: “Το SwarmBot δεν είναι ένας ελκυστήρας χωρίς οδηγό, όπως και το τρακτέρ δεν ήταν εξέλιξη του άροτρου με άλογο. Τα άλογα αντικαταστάθηκαν εντελώς. Γι’ αυτό και η επερχόμενη επανάσταση στη γεωργία δεν θα στηριχτεί στο τρακτέρ”.

Cloud και big data της αγροτιάς

Στην πλατφόρμα SwarmBot λοιπόν, η ρομποτική τεχνολογία εντάσσεται σε ένα οικοσύστημα εφαρμογών που αναπτύσσονται από ανεξάρτητους προγραμματιστές με στόχο να αυξήσει τις γεωργικές αποδόσεις και να μειώσει τα έξοδα του παραγωγού. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και συνδυάζονται τεχνολογίες αυτοματισμού, εξοπλισμός και αξεσουάρ ανίχνευσης και εντοπισμού, το cloud computing και η αξιοποίηση των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Το τελικό μοντέλο παραγωγής του SwarmBot θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Αυστραλίας από τη Bosch στα μέσα του 2018, ενώ σύντομα θα διατεθεί και στον υπόλοιπο πλανήτη.

Δείτε το βίντεο της SwarmBot:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ