O Αντώνης Τζωρτζακάκης CEO στο επενδυτικό fund 5G Φαιστός

Το επενδυτικό fund Φαιστός είχε ανακοινωθεί από τον Κυριάκο Πιερρακάκη στις αρχές του Φθινοπώρου με στόχο τις επενδύσεις για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος 5G. Μετά τη σύστασή του ανακοινώθηκαν και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με πρόεδρο τον Γιώργο Πολυχρονόπουλο και Διευθύνων Σύμβουλο τον Αντώνη Τζωρτζακάκη.

Το πρωτοποριακό της υπόθεσης είναι ότι τα χρήματα του fund θα  προέλθουν από τις δημοπρασίες για το φάσμα λειτουργίας του 5G στην χώρα μας, δηλαδή από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Στόχος είναι τα χρήματα να καταλήξουν σε Startups οι οποίες θα αναπτύξουν προϊόντα και υπηρεσίες με βάση το 5G σε κλάδους όπως αυτών των μεταφορών και της εφοδιαστικής αλυσίδας, της μεταποίησης, της βιομηχανίας, του τουρισμού, της υγείας, της πληροφόρησης και των δικτύων κοινής ωφέλειας.

Ο Γιώργος Πολυχρονόπουλος έχει μεγάλη εμπειρία σαν partner και διευθυντής επενδύσεων στα funds Element Capital Partners, Endeavour Capital Management, Capula Investment Management ενώ ήταν Managing Director, CIO EMEA στη JP Morgan.

O Αντώνης Τζωρτζακάκης έχει εργαστεί πάνω από 20 χρόνια, σε πολυεθνικές εταιρίες τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών στο εξωτερικό (Siemens AG) και την Ελλάδα (Wind, Vodafone, Tellas, Forthnet) ενώ ήταν μέχρι πρόσφατα Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Tα μέλη του επενδυτικού fund αναλυτικά:

1. Γεώργιος Πολυχρονόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
2. Αντώνιος Τζωρτζακάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
3. Σαλβατώρ Λεβής, Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
4. Σωτήριος (Άκης) Μαρκάτος, Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
5. Νικόλαος Καραπανάγου, Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
6. Δέσποινα Μαγδαληνή (Ντιάνα) Μαρκάκη, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
7. Κωνσταντίνος Μεϊμέτης, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ