Arrikto: Η ελληνική Startup που “αυτοματοποιεί” το Machine Learning σηκώνει 10 εκατ. δολάρια

Η τεχνολογία της Arrikto βοηθά τις εταιρείες να ξεπεράσουν την περιπλοκότητα της υλοποίησης και διαχείρισης εφαρμογών υπολογιστικής μάθησης μέσω της πλατφόρμας Kubernetes

Η Arrikto, μια Startup με έδρα της Αθήνα και γραφεία στην Silicon Valley, η οποία προσφέρει εργαλεία για γρήγορη και ευέλικτη ανάπτυξη εφαρμογών υπολογιστικής μάθησης (Machine Learning) για επιχειρήσεις, οργανισμούς και επιστήμονες δεδομένων, ανακοίνωσε πρόσφατα μια επένδυση Α’ Γύρου ύψους 10 εκατ. δολαρίων με την Unsual Ventures να ηγείται. Ο John Vryonis, Managing Partner της Unsual Ventures, θα συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

«Η τεχνολογία της Arrikto βοηθά τις εταιρείες να ξεπεράσουν την περιπλοκότητα της υλοποίησης και διαχείρισης εφαρμογών υπολογιστικής μάθησης», εξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Arrikto Κωνσταντίνος Βενετσανόπουλος. “Κάνουμε εξαιρετικά εύκολο να δημιουργηθούν από άκρη σε άκρη “αγωγοί” υπολογιστικής μάθησης. Πιο συγκεκριμένα, διευκολύνουμε την κατασκευή, την εκπαίδευση, την ανάπτυξη μοντέλων Machine Learning χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Kubernetes και την έξυπνη διαχείριση όλων των δεδομένων γύρω από αυτή“, συνέχισε.

Μέχρι σήμερα οι ομάδες υπολογιστικής μάθησης και οι ομάδες προγραμματιστών δεν μιλούσαν την ίδια γλώσσα και χρησιμοποιούν διαφορετικά εργαλεία για να δημιουργήσουν μοντέλα και να τα βγάλουν στην παραγωγή.
Όπως το DevOps έδωσε έμφαση στους προγραμματιστές για τον κύκλο ανάπτυξης λογισμικού, έτσι και η Arrikto μετατοπίζει την ανάπτυξη εφαρμογών υπολογιστικής μάθησης προς τα αριστερά, στους επιστήμονες δεδομένων.“, εξήγησε ο Βενετσανόπουλος.

Η Arrikto στοχεύει επίσης στη μείωση των τεχνικών εμποδίων που εξακολουθούν να καθιστούν την εφαρμογή της υπολογιστικής μάθησης αρκετά δύσκολη υπόθεση για τις περισσότερες επιχειρήσεις. Ο Βενετσανόπουλος σημείωσε ότι ακριβώς όπως το Kubernetes έδειξε στις επιχειρήσεις πώς θα μπορούσε να μοιάζει μια απλή και επεκτάσιμη υποδομή έτσι και η Arrikto μπορεί να δείξει πώς μπορεί να μοιάζει ένας απλούστερος “αγωγός παραγωγής” ML και να το κάνει με έναν τρόπο που είναι εντός της πλατφόρμας Kubernetes

H Arrikto ξεκίνησε σε ένα διαμέρισμα στην Αθήνα το 2015, με τον CEO, Κωνσταντίνο Βενετσανόπουλο και τον CTO Βαγγέλη Κούκη να προέρχονται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και μέσα λίγα χρόνια κατάφερε να αποκτήσει πελάτες περισσότερες από 100 μεγάλες εταιρείες σε όλο τον κόσμο οι οποίες συμπεριλαμβάνουν και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Αναφερόμενος στην Αθήνα σαν το σημείο εκκίνησης της Arrikto o Κωνσταντίνος θεωρεί ότι πρόκειται για ένα συγκριτικό πλεονέκτημα της Arrikto μια και υπάρχει κορυφαίο ταλέντο από κορυφαία πανεπιστήμια που είναι ακόμα ανεκμετάλλευτο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ