Ο CEO του Spotify επενδύει 1 δις από την προσωπική του περιουσία σε ευρωπαϊκές Startups

Μιλώντας σε διαδικτυακό event, ο Daniel Ek εξήγησε ότι θέλει να χρησιμοποιήσει τα χρήματά του για να βάλει μερικά μεγάλα “στοιχήματα” στην Ευρώπη

Ο CEO του Spotify, Daniel Ek, ανακοίνωσε χθες ότι θα επενδύσει 1 δισ. ευρώ από την προσωπική του περιουσία σε ευρωπαϊκές Startups.

Μιλώντας σε διαδικτυακό event, ο Ek εξήγησε ότι θέλει να χρησιμοποιήσει τα χρήματά του για να βάλει μερικά μεγάλα “στοιχήματα” στην Ευρώπη, και τόνισε ότι θα εστιάσει στο Deeptech, στα εργαλεία που επικεντρώνονται στην επιστημονική καινοτομία. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι θα επενδύσει στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, της βιοτεχνολογίας και του machine learning.

“Θέλω να παίξω το ρόλο μου· όλοι γνωρίζουμε ότι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι η πρόσβαση σε κεφάλαια”, δήλωσε ο Ek, προσθέτοντας ότι θέλει να επιτύχει ένα “νέο ευρωπαϊκό όνειρο” μέσα στην επόμενη δεκαετία. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του Ek αγγίζει τα 3,6 δις, επομένως ο ίδιος σκοπεύει να διαθέσει σχεδόν το ένα τρίτο του πλούτου του για επενδύσεις!

“Όχι” στις εξαγορές και το Brain Drain

Ο Ek εξέφρασε επίσης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την αγωνία του για το γεγονός ότι ένας αριθμός ευρωπαϊκών εταιρειών εξαγοράζεται από αμερικανικές εταιρείες, ενώ έθιξε και το ζήτημα του brain drain, το οποίο πλήττει επίσης την Ευρώπη.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι “απογοητεύεται” πολύ όταν βλέπει Ευρωπαίους επιχειρηματίες να εγκαταλείπουν τα ονειρά τους και να πωλούν τις επιχειρήσεις τους νωρίς ή όταν βλέπει τεχνολογικά ταλέντα να εγκαταλείπουν την Ευρώπη καθώς θεωρούν ότι εδώ δεν “εκτιμάται” η αξία τους. “Χρειαζόμαστε περισσότερες σούπερ εταιρείες που ανεβάζουν τον πήχυ και μπορούν να λειτουργήσουν ως έμπνευση”, τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ