Ελβετοί vegan μας “κλέβουν” τον γύρο!

Το πρώτο προϊόν της εταιρείας ήταν ένα φυτικό κοτόπουλο και ακολούθησε μια εναλλακτική χοιρινού κρέατος

Φυτικό γύρο κοτόπουλο ετοιμάζονται να ρίξουν στην αγορά Ελβετοί επιχειρηματιες, κάνοντας ένα επαναστατικό βήμα στον χώρο του plant-based κρέατος που καταγράφει εντυπωσιακή ανάπτυξη το τελευταίο διάστημα.

Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε πριν από ένα μόλις χρόνο με στόχο να αλλάξει την αγορά του κρέατος, χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής, προκειμένου να μετατρέψει τέσσερα φυσικά συστατικά σε κρέας, το οποίο έχει όμοια γεύση, υφή και αίσθηση με το ζωϊκό. Τα υλικά αυτά είναι εντελώς “καθαρά” – από φυσικά συστατικά, όπως πρωτεΐνη μπιζελιού, ίνες μπιζελιού, νερό και κραμβέλαιο – χωρίς συντηρητικά και πρόσθετες ουσίες.

Το πρώτο προϊόν της εταιρείας ήταν ένα φυτικό κοτόπουλο και ακολούθησε μια εναλλακτική χοιρινού κρέατος. Και τα δύο, είναι τώρα διαθέσιμα σε σούπερ μάρκετ και εστιατόρια και σημειώνουν μεγάλη επιτυχία. Γι’ αυτό η ομάδα αποφάσισε να κάνει το επόμενό της βήμα της με τον γύρο, ο οποίος αποτελείται από επίσης τέσσερα φυσικά συστατικά και “μιμείται” σε γεύση και υφή το παραδοσιακό φαγητό.

Η Judith Wemmer, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Planted, δήλωσε σχετικά: “Στόχος μας ήταν η επανεφεύρεση του παραδοσιακού γύρου- και επιτύχαμε τον στόχο μας. Οι ερευνητικές μας δραστηριότητες τους τελευταίους μήνες μας επέτρεψαν να συνδυάσουμε και τα τέσσερα συστατικά με τέτοιο τρόπο ώστε το καθένα να συμβάλει στην υφή, τη γεύση, τη θρεπτική αξία και τη συνολική αίσθηση”.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία μέχρι σήμερα έχει λάβει έξι γύρους χρηματοδότησης, με την τελευταία που έκλεισε τον Νοέμβριο να αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ. Παρά το σύντομο χρονικό διάστημα λειτουργίας της, η Startup απασχολεί σήμερα περισσότερα από 25 άτομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ