Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τον τρίτο κύκλο του CapsuleT Accelerator – Γιατί να δηλώσετε συμμετοχή

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων έχει ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 13 Αυγούστου 2020

Ο CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, το επιτυχημένο πρόγραμμα επιτάχυνσης που δημιούργησε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος αποκλειστικά για τις Startups του τουρισμού, επιστρέφει για τον τρίτο του κύκλο και ετοιμάζεται να στηρίξει τη νέα γενιά νεοφυών επιχειρήσεων του κλάδου.

Έχοντας μόλις ολοκληρώσει τον δεύτερο κύκλο του, σε μια δυσκολότατη περίοδο για τις τουριστικές επιχειρήσεις και την χώρα γενικότερα, και έχοντας επιτύχει στην πλήρη ψηφιακή του “μετάβαση”, με τη βοήθεια του Επιμελητηρίου αλλά και των συνεργατών του, το πρόγραμμα φιλοδοξεί τώρα να υποστηρίξει περισσότερες Startups, βοηθώντας τις να ξεπεράσουν τα εμπόδια της πανδημίας αλλά και να επιταχύνουν την ανάπτυξή τους.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων έχει ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 13 Αυγούστου 2020. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν όσες εταιρείες παρέχουν τεχνολογικές εφαρμογές και λύσεις για τον τουριστικό κλάδο Ξενοδοχίας και Εστίασης ή τον τομέα των τουριστικών μεταφορών, των μηχανών αναζήτησης κρατήσεων και ηλεκτρονικών τουριστικών γραφείων, τουριστικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ξεναγήσεων και εκδηλώσεων, όπως επίσης και εφαρμογών/λύσεων εξοικονόμησης ενέργειας και φυσικών πόρων, εξειδικευμένων λύσεων επικοινωνίας και προωθητικών ενεργειών.

Γιατί όμως να δηλώσει κανείς συμμετοχή;

Το emea.gr μίλησε με τις νικήτριες ομάδες του δεύτερου κύκλου και “έμαθε” τι κερδίζει μία Startup από το CapsuleT Accelerator και γιατί αξίζει κανείς να ζήσει αυτή την εμπειρία.

Hotellisense 

Γιώργος Σπηλιώτης, Co-Founder & CEO – Δημήτρης Αντωνακάκης, Co-Founder & CTO

Η Hotellisense προσφέρει μια πλατφόρμα cloud που βοηθά τα ξενοδοχεία να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα δεδομένα τους προκειμένου να μειώσουν το χρόνο λήψης αποφάσεων και να αυξήσουν τα έσοδα τους. Η συμμετοχή της στο CapsuleT ήταν καταλυτική ειδικά στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας.

“Μέσα από το CapsuleT και τα πολύ εποικοδομητικά meetings με την επιτροπή αλλά και τους μέντορές μας, κατευθύναμε την ενέργεια μας στην αντιμετώπιση της κρίσης με τον επαναπροσδιορισμό του επιχειρηματικού μοντέλου μας, καλύτερη τιμολογιακή πολιτική αλλά και προσφορές που επικοινωνήθηκαν κατάλληλα από το πρόγραμμα. Με πολλές ώρες training και workshops σε θέματα ανάπτυξης και digital marketing επικεντρωθήκαμε στην προετοιμασία μας ώστε να είμαστε καλύτερα εξοπλισμένοι για την επανεκκίνηση του κλάδου την επόμενη μέρα”, εξηγεί η ομάδα, συμπληρώνοντας ότι ταυτόχρονα εμπλούτισε την πλατφόρμα της, έχοντας πλέον “μια ολοκληρωμένη και πολυδιάστατη λύση”.

Κάνοντας αυτή τη δουλειά, η εταιρεία κατάφερε να ξεκινήσει συνεργασίες σε επίπεδο Trial με τις μεγαλύτερες αλυσίδες ξενοδοχείων στην Ελλάδα, λαμβάνοντας παράλληλα ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από ξενοδόχους.

Reveffect

Η Reveffect χρησιμοποιεί προγνωστικά αναλυτικά στοιχεία και στοιχεία που βασίζονται σε δεδομένα, για την ενημέρωση της στρατηγικής και την επίτευξη προκαθορισμένων στόχων. Η συμμετοχή της στον CapsuleT Accelerator την βοήθησε τόσο σε θέματα στρατηγικής όσο και δικτύωσης και βελτίωσης των υπηρεσιών της.

Μιχάλης Αρβανίτης, CEO

“Η συμμετοχή μας στον CapsuleT Accelerator μας βοήθησε ώστε να αναπτύξουμε μια βιώσιμη στρατηγική ανάπτυξης για τους επόμενους δύσκολους μήνες, να βελτιώσουμε κομμάτια από τις υπηρεσίες μας τα οποία πλέον έχουν ως επίκεντρο τον ξενοδόχο και τέλος να διευρύνουμε τις γνωριμίες μας και να πάρουμε την προβολή που χρειαζόμασταν” τονίζει η Reveffect, υπογραμμίζοντας τη βοήθεια που έλαβε από τους μέντορες.

“Το πρόγραμμα μας βοήθησε σε επίπεδο γνώσεων, η βοήθεια από τους μέντορες ήταν σημαντική, μάθαμε καινούρια πράγματα και καινούριες ιδέες. Μέσα στην πανδημία, το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών μας βελτιώθηκε ενώ και η επαφή με τους ξενοδόχους και τους συνεργάτες μας έγινε ακόμα καλύτερη”.

Narratologies

Η Narratologies είναι μια πλατφόρμα IoT και εφαρμογή για κινητά που προσφέρει gamified εμπειρίες μέσα στην πόλη, κάνοντας την ανακάλυψη του τοπικού πολιτισμού εύκολη και διασκεδαστική. Μέσα στο CapsuleT,η Startup κατάφερε, μεταξύ άλλων να αναπτύξει σημαντικά το προϊόν της και να το προσαρμόσει στις ανάγκες των πελατών της.

Αλίκη Ιοβίτα, Co-Founder

“Σε αυτό, έπαιξε κομβικό ρόλο και η επαφή μας με μέντορες που είναι ειδικοί σε διαφορετικούς τομείς που ανήκουν στον ευρύτερο τουριστικό κλάδο και μας παρείχαν διάφορα insights και χρήσιμες πληροφορίες” λέει η ομάδα και συνεχίζει: “Καθώς το πρόγραμμα συνέπεσε με το γεγονός της πανδημίας, μας βοήθησε να ανταποκριθούμε άμεσα στις νέες συνθήκες και να προχωρήσουμε στο σχεδιασμό εμπειρίας που πραγματοποιείται από το σπίτι. Ο χρήστης της πλατφόρμας μας θα μπορεί να παίξει online και να απολαύσει άγνωστες ιστορίες της πόλης του, αλλά και να έρθει σε επαφή με ψηφιοποιημένο υλικό μουσείων και πολιτιστικών φορέων μέσα από ένα διασκεδαστικό τρόπο. Τέλος μέσω του CapsuleT καταφέραμε, παρά τις δύσκολες συνθήκες, να έρθουμε σε επαφή με σημαντικά στελέχη του Ξενοδοχειακού Κλάδου, να πάρουμε πολύτιμο feedback σε σχέση με το προϊόν μας και πως αυτό απαντά στις νέες ανάγκες που έχουν προκύψει καθώς και να δημιουργήσουμε πολύτιμες συνέργειες για το μέλλον”.

Ακούγεται ενδιαφέρον; Αν ναι, δηλώστε συμμετοχή εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ