Η Zeleros σήκωσε 7 εκατ. ευρώ για να αλλάξει το μέλλον των μεταφορών στην Ευρώπη

Ένας από τους λόγους που αρκετοί επενδυτές αποφάσισαν να στηρίξουν την εταιρεία είναι η βιωσιμότητα

Η Zeleros, ισπανική εταιρεία που υποστηρίζεται από το EIT Climate-KIC, εξασφάλισε χρηματοδότηση 7 εκατ. ευρώ από την Altran, γαλλική συμβουλευτική εταιρεία σε θέματα μηχανικής, και μια παγκόσμια ομάδα επενδυτών, μεταξύ των οποίων οι Grupo Red Eléctrica,  Goldacre Ventures, Plug and Play και MBHA.

Η Zeleros, με έδρα της Βαλένθια, σχεδιάζει το δικό της hyperloop και η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη αυτού και γενικότερα της τεχνολογία της. Το hyperloop, είναι ένας σφραγισμένος σωλήνας ή σύστημα σωλήνων με χαμηλή πίεση αέρα μέσω του οποίου, άνθρωποι και φορτία μπορούν να ταξιδεύουν ουσιαστικά χωρίς αντίσταση στον αέρα ή τριβή, άρα με μεγάλες ταχύτατες και πιο “καθαρά” για το περιβάλλον.

Η ιδέα του hyperloop διατέθηκε στο κοινό μέσω του Elon Musk και της SpaceX μέσω open-source  πριν κάποια χρόνια και από τότε αρκετές εταιρείες έχουν δοκιμάσει να αναπτύξουν και να εξελίξουν την ιδέα. Η εκδοχή της Zeleros, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία.  θα μπορούσε να μεταφέρει επιβάτες και φορτία σε μεγάλες διαδρομές μεταξύ 400 και 1.500 χιλιομέτρων, μειώνοντας αποστάσεις όπως Παρίσι – Βερολίνο σε λιγότερο από μία ώρα!

Ένας από τους λόγους που αρκετοί επενδυτές βασίστηκαν για να επενδύσουν στην εταιρεία είναι η βιωσιμότητα. “Υποστηρίζοντας τη Zeleros και την ανάπτυξη του hyperloop, η Altran επιταχύνει το disruption της βιομηχανίας μεταφορών και την απαλλαγή της από τις εκπομπές άνθρακα”, δήλωσε ο Pilar Rodríguez, Διευθυντής Στρατηγικής, Καινοτομίας και Ε&Α στην Altran.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας David Pistoni σχολίασε από την πλευρά του: «Αυτά τα νέα κεφάλαια θα ενισχύσουν ένα σημαντικό ορόσημο για την ανάπτυξη και την επίδειξη των τεχνολογιών μας σε πραγματικό περιβάλλον λειτουργίας, φέρνοντας τη Zeleros πιο κοντά σε μια ευκαιρία πολλών δισεκατομμυρίων που θα αξιοποιηθεί τις επόμενες δεκαετίες”.

Το επόμενο βήμα για την εταιρεία είναι να ανοίξει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ανάπτυξης Hyperloop στην Ισπανία, συμπεριλαμβανομένης μιας δοκιμαστικής “πίστας” για να αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα των τεχνολογιών της σε υψηλή ταχύτητα.

Σημειώνεται ότι ο David Pistoni της Zeleros κέρδισε πέρυσι το EIT Public Award, το οποίο απονέμεται ετησίως στην κορυφαία για το κοινό καινοτομία, που αναδεικνύεται μέσω ψηφοφορίας σε όλη την Ευρώπη.

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ