Η τουρκική Yolda σήκωσε 830 χιλ. δολάρια, ένα μήνα μετά την ίδρυσή της

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει την pre-seed χρηματοδότηση για να μεγαλώσει την ομάδα της

Χρηματοδότηση 830 χιλ. δολαρίων σήκωσε η τουρκική Yolda, η οποία ιδρύθηκε μόλις πριν ένα μήνα και ασχολείται με την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών logistics. Στον γύρο, του οποίου ηγήθηκε το τουρκικό VC Collective Spark, συμμετείχαν επίσης αρκετοί ιδιώτες επενδυτές από Τουρκία και Ευρώπη γενικότερα.

Η πλατφόρμα της Yolda είναι marketplace, κέντρο ελέγχου και παράλληλα εργαλείο αναφορών. Τι σημαίνει αυτό; Στο marketplace, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν προσφορές για μια αποστολή από τοπικούς μεταφορείς και εταιρείες logistics. Από τον “πίνακα ελέγχου”, οι εταιρείες αυτές μπορούν να εντοπίζουν το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι αποστολές τους, ενώ στις αναφορές φαίνεται η απόδοση των εργασιών.

Σύμφωνα με το Tech.eu, η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει την pre-seed χρηματοδότηση για να μεγαλώσει την ομάδα της, που έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη και να ενισχύσει την παραγωγή προϊόντων, κυρίως στο κομμάτι του αυτοματισμού. Σε σχετικό δελτίο τύπου, οι ιδρυτές της Volkan Özkan και C. Murad Özsert, αναφέρουν ότι υπάρχει ήδη “έντονο ενδιαφέρον” από εταιρείες με ποικίλες ανάγκες αποστολής και ότι η υπηρεσία της Yolda φθάνει ήδη σε 80 επαρχίες και 922 περιοχές στην Τουρκία.

Ο Atıl Erken, general partner στην Collective Spark, δηλώνει από την πλευρά του ότι η εταιρεία είναι ικανή να εκμεταλλευτεί την δική τους παρουσία εκτός Τουρκίας, στο άμεσο μέλλον.

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ