Η Apple εξαγόρασε την Startup εικονικής πραγματικότητας NextVR

Η Apple δεν ανακοίνωσε το ποσό ή τους όρους της εξαγοράς

Η Apple εξαγόρασε την εταιρεία εικονικής πραγματικότητας NextVR, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τα σχέδιά της να μπει στο χώρο του VR και του AR, ίσως μέσω μιας νέας κατηγορίας προϊόντων.

Σχολιάζοντας την εξαγορά, εκπρόσωπος της εταιρείας, δήλωσε: Η Apple εξαγοράζει μικρότερες τεχνολογικές εταιρείες ανά διαστήματα και γενικότερα δεν συζητάμε τους σκοπούς ή τα σχέδιά μας”.

Η NextVR, με έδρα την Καλιφόρνια, επικεντρωνόταν μέχρι τώρα στην προβολή και παραγωγή ζωντανών αλλά και μαγνητοσκοπημένων εκδηλώσεων, όπως συναυλίες ή αθλητικούς αγώνες, μέσω εικονικής πραγματικότητας. Η εταιρεία είχε συνάψει,για παράδειγμα, συμφωνία με το ΝΒΑ προκειμένου να μεταδώσει τα στιγμιότυπα των τελικών του 2019 σε VR.

Η πορεία που θα ακολουθήσει από εδώ και στο εξής η NextVR ως μέρος της Apple είναι προς άγνωστη. Η ιστοσελίδα της έχει αντικατασταθεί με μία προσωρινή σελίδα που γράφει: “H NextVR οδηγείται σε μια νέα κατεύθυνση. Ευχαριστούμε τους συνεργάτες και τους θαυμαστές μας σε όλο τον κόσμο για το ρόλο που έπαιξαν στη δημιουργία αυτής της εκπληκτικής πλατφόρμας για αθλητικές, μουσικές και ψυχαγωγικές εμπειρίες στην εικονική πραγματικότητα”.

Από την ίδρυσή της το 2009 μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει σηκώσει συνολικά 116 εκατ. δολάρια ενώ απασχολεί 95 υπαλλήλους. Πολλοί από τους επενδυτές της ασχολούνται με την βιομηχανία της ψυχαγωγίας. Ένας από αυτούς είναι ο Peter Guber, συν-ιδιοκτήτης των Golden State Warriors, η Comcast Ventures και η Time Warner Investments.

Η Apple δεν ανακοίνωσε το ποσό ή τους όρους της εξαγοράς, ωστόσο το 9to5Mac, ιστοσελίδα που δημοσίευσε πρώτη την είδηση, ανέφερε ότι η αξία της συναλλαγής είναι κοντά στα 100 εκατ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι η Apple προχώρησε πρόσφατα σε μία ακόμη εξαγορά, αυτή της Voysis, της οποίας η πλατφόρμα βοηθά ψηφιακούς βοηθούς να καταλάβουν καλύτερα την ανθρώπινη γλώσσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ