“Κοντά στην κερδοφορία” το Douleutaras.gr – Ραγδαία αύξηση αιτημάτων μέσα στην καραντίνα

Το Douleutaras.gr έχει σηκώσει συνολικά κοντά στα 4 εκατ. ευρώ

“Κοντά στην κερδοφορία” είναι το Douleutaras.gr, η διαδικτυακή πλατφόρμα εύρεσης επαγγελματιών για το σπίτι, η οποία το διάστημα της πανδημίας είδε τους χρήστες της αλλά και τη ζήτηση για τις υπηρεσίες της να αυξάνονται ραγδαία. “Αυτός είναι και ο στόχος – να είμαστε μια βιώσιμη επιχείρηση”, δήλωσε σχετικά ο Ανδρέας Γραμμάτης, CEO & Co-founder της εταιρείας, σε media session που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Έχοντας ήδη διαχειριστεί περισσότερα από 600.000 αιτήματα εργασιών (από επισκευές ηλεκτρολογικές/υδραυλικές, διάφορες βελτιωτικές εργασίες για το σπίτι, μετακομίσεις, συντήρηση κλιματισμών, καθαρισμούς κ.α.) από την ίδρυσή του το 2015 μέχρι σήμερα και με 400.000 επισκέψεις ανά μήνα, το Douleutaras.gr συνεχίζει να “ανεβαίνει” εξήγησε ο κ. Γραμμάτης, παρουσιάζοντας κάποια ορόσημα στην πορεία της εταιρείας. Ενδεικτικά, το διάστημα από 25/4 έως 8/5, η πλατφόρμα είχε 50% αύξηση στις online αναζητήσεις και 103% αύξηση στα αιτήματα.

Στο γεγονός αυτό, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας συνέβαλε η ψηφιοποίηση, η οποία επιταχύνθηκε από την καραντίνα και τα μέτρα περιορισμού αλλά και το “μένουμε σπίτι” το οποίο ώθησε πολλούς στο να κάνουν επισκευές και άλλες “παρεμβάσεις” στον χώρο τους. Και πριν την πανδημία όμως, στις αρχές του έτους, 3 στους 4 χρήστες δήλωναν ότι ήταν αρκετά ή πολύ πιθανό να εμπιστευτούν μία online πλατφόρμα για να βρουν επαγγελματίες – τεχνίτες για το σπίτι τους, με το Douleutaras.gr να αναδεικνύεται πρώτη επιλογή ανάμεσα στις πλατφόρμες εύρεσης επαγγελματιών, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση, και την “επόμενη ημέρα” της πανδημίας, ο κ. Γραμμάτης φάνηκε αισιόδοξος. Αυτό, αφενός γιατί ο κλάδος στον οποίο εντάσσεται το Douleutaras.gr είναι “πίσω’ στο κομμάτι της ψηφιοποιήσης, αφετέρου γιατί πρόκειται για μια αγορά με προοπτικές. Ο CEO της εταιρείας χαρακτήρισε μάλιστα την χρήση του internet για την κατανάλωση υπηρεσιών, τη “νούμερο ένα ευκαιρία” αυτή τη στιγμή.

Υπογραμμίζοντας την “καλή θέση” στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η εταιρεία, ο Ανδρέας Γραμμάτης ανέφερε ότι η αξία των εργασιών που αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα το 2019 ανήλθε στα 42.5 εκατ. ευρώ, αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθεί στο ύψος των ζημιών. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε επίσης ότι δεν σχεδιάζει κάποια νέα χρηματοδότηση ή επέκταση αυτή τη στιγμή, αν και η τελευταία είναι στα ευρύτερα σχέδια της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι το Douleutaras.gr έχει σηκώσει συνολικά κοντά στα 4 εκατ. ευρώ, από την Τράπεζα Πειραιώς, τη Venture Friends, τον Απόστολο Αποστολάκη, τα ξένα funds Addventure και PJ Tech Catalyst και κάποιους ιδιώτες επενδυτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ