Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον δεύτερο κύκλο του Visa Innovation Program

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην αλλαγή της συμπεριφοράς στις πληρωμές από μετρητά σε χρήση καρτών και σε νέους καινοτόμους τρόπους ψηφιακών πληρωμών σε τέσσερις βασικούς πυλώνες

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον δεύτερο κύκλο του Visa Innovation Program ,, του προγράμματος της Visa και της Crowdpolicy, που έχει στόχο τη δημιουργία νέων καινοτόμων εφαρμογών και εμπειριών για ηλεκτρονικές πληρωμές.

Το Visa Innovation Program   λειτουργεί ως μία συνεργατική πλατφόρμα όπου fintechsstartups και συνεργάτες της Visa δουλεύουν μαζί για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της αγοράς μέσω καινοτόμων μοντέλων που στοχεύουν να αλλάξουν τον τρόπο που γίνονται οι πληρωμές μέχρι σήμερα.
Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην αλλαγή της συμπεριφοράς στις πληρωμές από μετρητά σε χρήση καρτών και σε νέους καινοτόμους τρόπους ψηφιακών πληρωμών σε τέσσερις βασικούς πυλώνες (themes):
 
  • Digital Economy: Ψηφιακή οικονομία, Δημιουργήστε μια αναβαθμισμένη εμπειρία στους πελάτες για τις καθημερινές συναλλαγές.
  • Disrupt the flow: Νέες ροές πληρωμών, εσωτερικές και διασυνοριακές (C2C, C2B, B2B, C2G, B2G)
  • Retail: Νέοι Τρόποι πληρωμών στον τομέα της λιανικής.
  • General Application with sustainability focus: Άλλοι τομείς – εφαρμογές με εστίαση στο κοινωνικό αποτύπωμα και τη βιωσιμότητα.

Το πρόγραμμα στοχεύει σε μεγάλες και μικρού μεγέθους fintech και startup εταιρείες με ολοκληρωμένη ή ημι-λειτουργική λύση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς. Το πρόγραμμα υποδέχεται επίσης μικρότερες εταιρείες καλύπτοντας τις ανάγκες τους για πρόσβαση στο φιλικό προς τη Visa οικοσύστημα παροχής υπηρεσιών και στην απόδειξη της αξίας της ιδέας τους.

Οι startups που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα συμβούλων, ειδικών, εκπαιδευτών, και στο παγκόσμιο δίκτυο της Visa, ενώ παράλληλα θα λαμβάνουν υποστήριξη επιχειρηματικού σχεδιασμού και ανάπτυξης του λειτουργικού πρωτοτύπου.

Το πρόγραμμα θα ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να ακολουθήσουν μια ανθρωποκεντρική σχεδιαστική προσέγγιση και θα αξιοποιήσουν τη μέθοδο της συνδημιουργίας, καθώς και τη μέθοδο ανοιχτής καινοτομίας σε μια προσπάθεια να προσαρμόσουν τις υφιστάμενες λύσεις τους σύμφωνα με τις συγκεκριμένες ανάγκες και προκλήσεις της αγοράς.

Θα ενθαρρύνει, επίσης τις startups να αξιοποιήσουν την πλατφόρμα Visa Developer Platform (VDP), η οποία προσφέρει απλοποιημένη και φιλική προς το χρήστη πρόσβαση σε πολλά από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Visa, μέσω διασυνδέσεων προγραμματισμού εφαρμογών (ΑPIs), επιτρέποντας στον καθένα να μετατρέψει πρωτοπόρες ιδέες σε νέες εμπειρίες ψηφιακών συναλλαγών, καλύπτοντας ταυτόχρονα τα τεχνολογικά πρότυπα.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα, την Πέμπτη 5 Μαρτίου 13:00, διοργανώνεται ένα online ask anything session. Μπορείτε να συνδεθείτε εδώ και να ρωτήσετε ό,τι θέλετε σχετικά.

Οι αιτήσεις θα είναι ανοιχτές μέχρι 11 Μαρτίου και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο παρακάτω link: https://www.crowdpolicy.com/innovation-program/apply/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ