Westart.gr: Το “Crunchbase” της ελληνικής Startup σκηνής

Ο απόλυτος οδηγός των Startups

Γνωρίζετε ό,τι υπάρχει ένα «μέρος», στο οποίο μπορείτε να «συναντήσετε» άλλους Startuppers, να ενημερωθείτε για τους διαγωνισμούς που «τρέχουν» και τα co-working spaces που – σίγουρα – σας ενδιαφέρουν; Ένα μέρος που θα «βρείτε» όλους τους επενδυτές και τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο;

Αναφερόμαστε στο westart.gr, ένα εγχείρημα του Startupper.gr, που εδώ και λίγους μήνες που βρίσκεται στον αέρα φιλοδοξεί να ενώσει όλη την Startup σκηνή, να δημιουργήσει επιτέλους αυτό που όλοι συζητάμε, τις βάσεις για το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας. Το westart.gr, αποτελεί μια μεγάλη και απαιτητική προσπάθεια που ξεκίνησε από το μηδέν και έχει ήδη καταφέρει να αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο, στα χέρια νέων επιχειρηματιών αλλά και επενδυτών.

Αυτή τη στιγμή, περιλαμβάνει σχεδόν 400 ελληνικές Startups και Scaleups, ταξινομημένες ανά τομέα (π,χ Fintech ή IoT). Μπαίνοντας, ο καθένας μπορεί να αναζητήσει την εταιρεία που επιθυμεί και να μάθει τα πάντα γύρω από αυτήν, από την έδρα της έως τις χρηματοδοτήσεις που έχει λάβει. Ταυτόχρονα, μπορεί να αναζητήσει διαγωνισμούς και να εξερευνήσει τους incubators και τους accelerators που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

To westart.gr είναι, λοιπόν, ένας ολοκληρωμένος οδηγός, ένας χάρτης, που αποτυπώνει την αγορά, με τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει (στην Ελλάδα). Είναι ένας «ζωντανός οργανισμός» που ενημερώνεται και αλλάζει συνεχώς για να εξυπηρετήσει τον σκοπό για τον οποίο φτιάχτηκε: διασύνδεση, πληροφόρηση, διαφάνεια. Δείτε το σαν μια μεγάλη βάση δεδομένων, που μπορεί να μην είναι ακόμη πλήρης, αλλά είναι σε κάθε περίπτωση πολύτιμη.

Πολύτιμη, γιατί; Θα ρωτήσει κάποιος. Γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για «σκηνή» και «οικοσύστημα», χωρίς να γνωρίζουμε τι είναι αυτό και ποιους περιλαμβάνει», είναι η απάντηση. Χρειάζεται πλήρης καταγραφή, χρειάζεται ενημέρωση, χρειάζεται επικοινωνία. Όλα αυτά προσφέρει το Westart.grκαι μάλιστα στα αγγλικά, καθώς απευθύνεται και στους ενδιαφερόμενους για τα της Ελλάδας από το εξωτερικό.

Όσον αφορά το πρακτικό κομμάτι, στη «βάση» αυτή μπορεί να μπει οποιοσδήποτε φορέας ασχολείται με τη νεοφυή επιχειρηματικότητα. Η πλατφόρμα είναι «ανοιχτή» σε όλες τις Startups, κάθε τομέα, και σε οποιονδήποτε θεσμό/ εταιρεία/ διοργάνωση γύρω από αυτές. Για να ενταχθείτε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε ένα mail με τις απαραίτητες πληροφορίες (όνομα εταιρείας, περιγραφή αντικειμένου, έτος και τόπος ίδρυσης, αριθμός υπαλλήλων/ στελεχών, χρηματοδοτήσεις, milistones, κατηγορία, διεύθυνση, τηλέφωνο, social media) στο [email protected].

Πριν από αυτό, σας καλούμε να επισκεφθείτε το westart.gr και να δείτε ότι «είναι» όλα όσα περιγράφουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ