Εθνική Διάκριση για το Cyprus Seeds στα Global Startup Awards!

Ο μη – κερδοσκοπικός οργανισμός, Cyprus Seeds, μετά από μόλις 6 μήνες λειτουργίας, διακρίθηκε στο Εθνικό Επίπεδο του διεθνούς διαγωνισμού Global Startup Awards ως το Best Startup Ecosystem Initiative, και πλέον έχει ενταχθεί στο περιφερειακό επίπεδο, όπου θα διαγωνιστεί με χώρες της Νότιας Ευρώπης (Ελλάδα, Κύπρος, Μάλτα, Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία). Το Cyprus Seeds αποτελεί το μοναδικό εκπρόσωπο της χώρας στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Η ψηφοφορία για το Regional Level των Global Startup Awards ξεκίνησε στις 15 Δεκεμβρίου 2019 και θα ολοκληρωθεί στις 21 Ιανουαρίου 2020.

Το Cyprus Seeds ιδρύθηκε στην Κύπρο τον Ιούλιο του 2018 με σκοπό να βοηθήσει την εμπορική εκμετάλλευση της καινοτόμου ακαδημαϊκής έρευνας που πραγματοποιείται στα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Ιδρύματα της Κύπρου, παρέχοντας στήριξη, σε μορφή χρηματοδότησης, καθοδήγησης, κατάρτισης επιχειρηματικών δεξιοτήτων και δικτύωσης.

Στον πρώτο κύκλο χρηματοδότησης, το Cyprus Seeds υποστηρίζει επτά ομάδες: Τέσσερις ομάδες προέρχονται από τον τομέα της Υγείας, δύο ομάδες προέρχονται από τον τομέα Ενέργειας & Νερού και μία ομάδα προέρχεται από τον κλάδο Συσκευών και Υλικών. Τρία έργα προέρχονται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, δύο από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και δύο από Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής.

Τα South Europe Startup Awards

Τα South Europe Startup Awards είναι μέρος των Global Startup Awards που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο από το 2012, με στόχο να βρουν και να υποστηρίξουν βασικούς “παίκτες” σε εθνικά και περιφερειακά startup οικοσυστήματα παγκοσμίως και να τους ενώσουν σε ένα παγκόσμιο επιχειρηματικό δίκτυο, δημιουργώντας ένα πλέγμα ευκαιριών για διεθνείς συνεργασίες, επενδυτικές ευκαιρίες και εμπορικές ανταλλαγές.

Τα South Europe Startup Awards απευθύνονται σε επτά χώρες: την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Μάλτα, την Πορτογαλία και την Ισπανία. Οποιοσδήποτε επιθυμεί μπορεί να δηλώσει συμμετοχή ή να προτείνει κάποιον άλλον και στη συνέχεια, μετά από μια διαδικασία επιλογής επιλέγονται οι εθνικοί φιναλίστ που “περνούν” στην επόμενη φάση.

Η φάση ολοκληρώθηκε τώρα ήταν μια περίοδος online ψηφοφορίας, κατά την οποία από τους φιναλίστ επιλέχθηκαν οι National Winners. Οι νικητές πλέον “μάχονται” για τον τίτλο του Regional Winner – την επικράτηση δηλαδή μεταξύ των άλλων χωρών στις κατηγορίες του διαγωνισμού. Μόλις τελειώσει και αυτή η διαδικασία, ξεκινάει ο παγκόσμιος διαγωνισμός, στον οποίο συμμετέχουν όλοι οι regional νικητές.

Οι κατηγορίες των βραβείων είναι οι εξής: Startup of the Year, Best Newcomer, Founder of the Year, Female Role Model of the Year, Best Social Impact Startup, Best Blockchain Startup, Investor of the Year, Best Coworking Space, Best Accelerator/Incubator Program, Best FoodTech/ AgriTech Startup, Best Smart City Solution Startup, Best Student Startup, Best Health Tech Startup, Best Space Startup, Best Creative Industry Startup, Best Migrapreneur of the Year, Best Startup Ecosystem Initiative, Best E-commerce Startup, Best Civic Tech Startup, Best Smart Factory Startup.

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ