Meatable: 10 εκατ. δολάρια για την cruelty-free παραγωγή χοιρινού κρέατος

Η Meatable, μια ολλανδική startup που αναπτύσσει cruelty-free τεχνολογίες για την παραγωγή κρέατος, στρέφεται από την παραγωγή βοδινού κρέατος στην παραγωγή χοιρινού καθώς η επιδημία της γρίπης των χοίρων καταστρέφει το ένα τέταρτο της παγκόσμιας προσφοράς αυτού του είδους.

Όταν η εταιρεία παρουσίασε την τεχνολογία της πέρυσι, ήταν μία ανάμεσα σε πολλές εταιρείες που εργάζονταν στην παραγωγή βοδινού κρέατος από ζωικά κύτταρα – μια μέθοδος που θεωρητικά έχει πολύ μικρότερο αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα και είναι καλύτερη για το περιβάλλον από την παραδοσιακή κτηνοτροφία.

Τώρα όμως, που οι τιμές του χοιρινού αυξάνονται παγκοσμίως, η Meatable γίνεται μια από τις πρώτες εταιρείες που κάνουν το λεγόμενο “pivot” και στρέφουν την προσοχή τους στο άλλο λευκό κρέας. Και αυτό δεν είναι το μόνο που κάνει την εταιρεία να διαφέρει από τον ανταγωνισμό. Η Meatable ισχυρίζεται ότι έχει αναπτύξει μια εμπορικά βιώσιμη, κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας διαδικασία για την παραγωγή κρέατος, που δεν προϋποθέτει τον θάνατο του ζώου.

Για να “κυνηγήσει” το νέο της αυτό στόχο, η εταιρεία σήκωσε χρηματοδότηση ύψους 7 εκατ. δολαρίων από ένα μείγμα αγγέλων και θεσμικών επενδυτών καθώς και μια επιχορήγηση ύψους 3 εκατ. δολαρίων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στους αγγέλους επενδυτές περιλαμβάνεται ο Taavet Hinrikus, co-founder και CEO της TransferWise και ο Albert Wenger, managing partner της Union Square Ventures.

Η Meatable πρόκειται να χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να επιταχύνει την ανάπτυξη του πρωτότυπου προϊόντος της. Ο βιοαντιδραστήρας μικρής κλίμακας που η εταιρεία είχε αρχικά σχεδιάσει να αναπτύξει το 2021 θα είναι πλέον έτοιμος μέχρι το 2020 και η Meatable ελπίζει ότι θα έχει μια μονάδα βιομηχανικής κλίμακας που θα παράγει χιλιάδες κιλά κρέατος μέχρι το 2025.

The post Meatable: 10 εκατ. δολάρια για την cruelty-free παραγωγή χοιρινού κρέατος appeared first on Startupper.gr.

Πρώτη δημοσίευση στο startupper.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ