Agritech Challenge: Οι νικητές του πρώτου διαγωνισμού καινοτομίας της Corteva Agriscience

Ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα ο πρώτος διαγωνισμός καινοτομίας Agritech Challenge, που διοργάνωσε η Corteva Agriscience.

Κατά την τελετή απονομής, που πραγματοποιήθηκε στο Gazarte, 1η νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η City Crop, η οποία κέρδισε το χρηματικό έπαθλο των 25.000 ευρώ. Η City Crop είναι μία νεοφυής επιχείρηση που κατασκευάζει οικιακές και επαγγελματικές συσκευές για καλλιέργεια φυτών σε εσωτερικούς χώρους (σπίτι, εστιατόριο, επιχείρηση). Το βραβείο απένειμε στους συντελεστές της εταιρείας η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Corteva Agriscience Ελλάδος, Χριστίνα Λεγάκη.

Το δεύτερο βραβείο, ύψους 15.000 ευρώ, έλαβε η ομάδα Solmeyea και η απονομή έγινε από τον εμπορικό διευθυντή της Corteva Agriscience για Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ και Αλβανία, Γεράσιμο Νικολόπουλο. Η Solmeyea είναι μία φοιτητική ομάδα η οποία κέρδισε φέτος το πρώτο Πανελλαδικό βραβείο του προγράμματος JA Start Up 2019 του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Έχει δημιουργήσει μία μέθοδο που περιλαμβάνει την παραγωγή πρωτεΐνης μέσω άλγης με την αξιοποίηση του διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

Στην τρίτη θέση, με έπαθλο τα 10.000 ευρώ, αναδείχθηκε η ομάδα Photostick Analytics, η οποία έλαβε το βραβείο της από την υπεύθυνη μάρκετινγκ της εταιρείας, Σίσσυ Μάζη. Η Photostick Analytics αποτελεί spin-off του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Επιστημών «Δημόκριτος», και έχει αναπτύξει μια έξυπνη νανοφωτονική συσκευή για την επιτόπια ανίχνευση της νοθείας της παρουσίας επιβλαβών ουσιών στα τρόφιμα.

Με πληροφορίες από το agro24.gr

The post Agritech Challenge: Οι νικητές του πρώτου διαγωνισμού καινοτομίας της Corteva Agriscience appeared first on Startupper.gr.

Πρώτη δημοσίευση στο startupper.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ