Salv: 2 εκατ. δολάρια για τη startup που καταπολεμά το “μαύρο” χρήμα

Η Salv, μια startup από την Εσθονία που καταπολεμά τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, εξασφάλισε χρηματοδότηση 2 εκατ. δολαρίων από τις Fly Ventures, Passion Capital and Seedcamp και “αγγέλους επενδυτές”, συμπεριλαμβανομένου του co-founder της N26, Maximilian Tayenthal.

Η startup δημιουργήθηκε από τους Taavi Tamkivi (CEO), Jeff McClelland (COO) και Sergei Rumjantsev (CTO) – όλοι πρώην στελέχη της Transferwise – με αφορμή ένα “κενό” που εντόπισαν στον τραπεζικό τομέα: από τα 1 έως 2 τρισ. δολάρια που “ξεπλένονται” παγκοσμίως, οι τράπεζες ανιχνεύουν μόνο το 1 έως 2 τοις εκατό.

“Οι τράπεζες δαπανούν όλο και περισσότερους πόρους για την καταπολέμηση των παράνομων δραστηριοτήτων, αλλά δεν κάνουν πραγματική πρόοδο. Ακόμη και αν μια τράπεζα είναι 100 τοις εκατό συμμορφούμενη με τους κανονισμούς, δεν αρκεί. Τα χρήματα εξακολουθούν να ξεπλένονται, παρά τους περίπλοκους κανονισμούς και διαδικασίες. Και οι κακοί είναι πάντα ένα βήμα μπροστά.

Κατασκευάσαμε το Salv για να καταστήσουμε τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πιο έξυπνα στην ανίχνευση εγκλημάτων, χωρίς να καταστρέφουμε την εμπειρία πραγματικών πελατών. Συνήθως, η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες συνδέεται με σοβαρές εγκληματικές δραστηριότητες μεγάλης κλίμακας από τη διακίνηση ναρκωτικών έως την εμπορία όπλων και την τρομοκρατία. Αν μπορούμε να σταματήσουμε τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, χτυπάμε τους εγκληματίες εκεί που πονάει και κάνουμε τον κόσμο ασφαλέστερο”, εξηγεί ο Tamkivi.

Η πλατφόρμα της Salv βοηθά τους ειδικούς σε θέματα συμμόρφωσης να μειώσουν το χρόνο που δαπανάται για λάθος “συναγερμούς”, τους αθώους πελάτες που “κατηγορούνται” από το σύστημα και τον χρόνο που απαιτείται για την τεχνική υποστήριξη. “Η Salv κάνει την μάχη των τραπεζών κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες πάνω από 10 φορές πιο αποτελεσματική”, υποστηρίζει ο Tamkivi.

Σημειώνεται ότι η Salv διατίθεται σήμερα σε τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Ευρώπη και η LHV, ο εσθονικός χρηματοοικονομικός όμιλος, έχει ήδη υιοθετήσει το σύστημα της.

Με πληροφορίες από tech.eu

The post Salv: 2 εκατ. δολάρια για τη startup που καταπολεμά το “μαύρο” χρήμα appeared first on Startupper.gr.

Πρώτη δημοσίευση στο startupper.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ