Σπύρος Σταμούλης: Από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Κόκκινο Ποτάμι και τις Άγριες Μέλισσες!

Interviewed by Afroditi Kravari, sponsored by Emea.gr

Ο Σπύρος από την πρώτη φορά που γνωριστήκαμε μου έδωσε την εντύπωση ενός πολύ συγκροτημένου και ποιοτικού ανθρώπου. Σε μαγνητίζει η εκλεπτυσμένη παρουσία του, η ευγένειά του και είναι ευχάριστο να μιλάς μαζί του γιατί σπανίως βρίσκεις ανθρώπους με παιδεία. Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Πεύκη. Σπούδασε οικονομικά και ναυτιλιακά στο Οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών και υποκριτική στη δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου. Εδώ και δύο χρόνια εργάζεται σαν ηθοποιός και θεωρώ πως έχει εξαιρετικό μέλλον στο χώρο της υποκριτικής, πράγμα που πολύ νωρίς έτυχε ενστικτωδώς να τον συμβουλέψω κάποτε. Η αναγνώριση της δουλειάς και του ταλέντου του θεωρώ πως δε θα αργήσει καθόλου!

Α.Κ.: Από το Οικονομικό Παν/μιο και τα ναυτιλιακά, σε ρόλους όπως ο Καποδίστριας και σε παραγωγές από το Κόκκινο Ποτάμι μέχρι τις Άγριες Μέλισσες. Πόσο ψηλά ανεβαίνει ο πήχης; Που οραματίζεσαι να φτάσει όλο αυτό;

Σ.Σ.: Δυστυχώς δε σχετίζονται οι σπουδές μου. Είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι και δε θα μπορούσαν να συνδυαστούν. Είμαι χαρούμενος που συμμετέχω σε παραγωγές με εξαιρετικούς συνεργάτες και μαθαίνω συνεχώς καινούργια πράγματα σαν καλλιτέχνης. Ελπίζω πως όταν υπάρξει μια κανονικότητα στη ζωή μας λόγω της πανδημίας, θα συμμετέχω και σε όμορφες θεατρικές παραστάσεις.

Α.Κ.: Πες μου ένα κοινό στοιχείο που έχει ο Σπύρος με τον Αλέξη Γραμματικό και ένα χαρακτηριστικό του Αλέξη που δε θα υιοθετούσες ποτέ.

Σ.Σ.: Ίσως το μοναδικό κοινό που έχουμε, είναι ότι μεγαλώσαμε και οι δύο με τον πατέρα μας κάπου μακριά. Ο πατέρας μου ήταν ναυτικός. Θα μπορούσα να πω πως έχουμε μεγάλες διαφορές, είμαι αρκετά πιο εκδηλωτικός συναισθηματικά από τον Αλέξη.

Α.Κ.: Τι ρόλο έχει παίξει η τύχη στην πορεία σου μέχρι σήμερα; Η σκληρή δουλειά φέρνει αποτέλεσμα ή το timing και η θεά τύχη βοηθάει;

Σ.Σ.: Υποθέτω πως είναι συνδυασμός όλων. Γνωρίζω υπέροχους ηθοποιούς, οι οποίοι δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να τους γνωρίσει το ευρύ κοινό.

Α.Κ.: Βιώνεις αναγνωρισιμότητα; Σε αναγνωρίζουν στο δρόμο, σε σταματάνε, σου λένε σχόλια; Πες μου ένα συμβάν που σε έχει κάνει να νιώσεις όμορφα

Σ.Σ.:  Όχι ευτυχώς. Δε ξέρω πως θα μπορούσα να το διαχειριστώ, όσο ευχάριστο και αν είναι. Φοράω τη μάσκα μου, όπως όλοι, όποτε βγαίνω έξω για να ψωνίσω τα απαραίτητα. Παρόλα αυτά,  δυο-τρεις φορές έχει τύχει να αναγνωρίσουν τη φωνή μου. Συνήθως μου λένε πως, επειδή  υπάρχουν οι μέλισσες, ξεχνάνε για λίγο τα προβλήματα τους και αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό. Ο κόσμος αγάπησε αυτή την σειρά.

Α.Κ.: Ποια είναι η πιο ισχυρή ανάμνηση και το πιο μεγάλο εφόδιο που έχεις από την οικογένειά σου.

Σ.Σ.: Έχω πολύ ωραίες παιδικές αναμνήσεις και πιστεύω πως οι γονείς μου έδωσαν πολύ αγάπη σε εμένα και την αδερφή μου. Πάντα θαύμαζα την αξιοπρέπεια τους καθώς  αντιμετώπιζαν καθημερινά προβλήματα. Και αυτό ακριβώς προσπαθώ να κάνω και εγώ.

Α.Κ.: Γεννιόμαστε ή γινόμαστε; Η υποκριτική σπουδάζεται ή είναι έμφυτο ταλέντο;

Σ.Σ.: Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό. Είναι μάλλον συνδυασμός και των δύο.

Α.Κ.: Με την πολιτική τι σχέση έχεις; Ο ρόλος σου σαν Καποδίστριας σε βοήθησε να δεις με άλλα μάτια τη χώρα μας, την Ιστορία μας; Τι έχεις κρατήσει από αυτό το ρόλο;

Σ.Σ.: Προσπαθώ να μην μιλάω για πολιτική, παρόλο που δεν μπορείς να τα διαχωρίσεις όταν παράγεις  τέχνη. Στεναχωριέμαι πολύ όταν βλέπω πως έχουν μείνει ακόμη παθογένειες της Οθωμανικής εποχής στη νεοελληνική κοινωνία. Αυτό και μόνο αρκεί για να καταλάβουμε πόσο δύσκολο έργο είχε ο κυβερνήτης.

Α.Κ.: Με τι μπορείς να παθιαστείς;

Σ.Σ.: Ασχολούμαι ήδη με ό,τι με παθιάζει. Μου αρέσει η μουσική, το σινεμά, η ποίηση και φυσικά το θέατρο.

Α.Κ.: Ποιο τίμημα είσαι έτοιμος να πληρώσεις για μια μεγάλη καριέρα ως ηθοποιός, αν αυτή έρθει;

Σ.Σ.: Θεωρώ πως κάθε ηθοποιός πληρώνει ένα τίμημα, γνωρίζοντας πως μπαίνει σε ένα επάγγελμα στο οποίο υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια. Δε γνωρίζει κανείς πως θα είναι η επαγγελματική του κατάσταση στο μέλλον.

Α.Κ.: Κεφάλαιο γυναίκες. Πες μου ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει μια γυναίκα συνεργάτιδά σου και ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει η γυναίκα που θα είναι δίπλα σου.

Σ.Σ.: Κάθε συνεργάτης πρέπει φυσικά να είναι…. συνεργάσιμος. Άντρας ή γυναίκα. Τώρα σχετικά με τις προσωπικές σχέσεις, όλοι μας θέλουμε να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους που τους αγαπάμε και μας αγαπάνε.

Α.Κ.: Αγαπημένη social media platform;

Σ.Σ.: Instagram. Προσπαθώ να μη χάνω πολύ χρόνο σε αυτό.

Α.Κ.: Δώσε μου ένα tip που δε ξέρει κανείς για τις Άγριες Μέλισσες στο τι θα επακολουθήσει..

Σ.Σ.: Δυστυχώς δεν μπορώ να πω πολλά…. Βλέπω πως πάντα θα υπάρχουν εμπόδια στους ήρωες της σειράς…!

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ