Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου: Ένα πρόσωπο – “κλειδί” στην πορεία της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα

Ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου θέτει πάντα στο επίκεντρο τον απλό ιδιώτη πελάτη και στόχος του είναι η διάδοση του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη διεκδίκηση θεσμικού τύπου ρυθμίσεων και κινήτρων που θα διευκολύνουν την πρόσβαση των πολιτών στην ασφάλιση, δήλωσε ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, αμέσως μετά την επανεκλογή του για πέμπτη θητεία στο αξίωμα του προέδρου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Ενός θεσμού, της ιδιωτικής ασφάλισης, που ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου γνωρίζει όσοι λίγοι ακόμα συνάδελφοι του, καθώς ταυτόχρονα με την λαμπρή ακαδημαϊκή πορεία του, διαθέτει συσσωρευμένη εμπειρία σε επιτελικές θέσεις μεγάλης ευθύνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

O Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Eurolife FFH Ασφαλιστικής σήμερα, εκτός από πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, είναι μέλος του Advisory Board της Α.Μ. Nomikos Transworld Maritime Agencies S.A  και μέλος του Executive Board for Europe, Middle East and Africa του Wharton School, University of Pennsylvania. Είναι επίσης πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Wharton Club of Greece , πρόεδρος του Hellenic Advisory Board του South East European Studies at Oxford  (SEESOX) , μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Grivalia Hospitality SA..

Στο παρελθόν ο κ.Σαρρηγεωργίου μεταξύ άλλων Διοικητικών Συμβουλίων, έχει διατελέσει μέλος του  Διοικητικού Συμβουλίου της S&B Industrial Minerals Holdings SARL, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ). Ο κ. Σαρρηγεωργίου είναι πτυχιούχος MBA Finance του Wharton School of the University of Pennsylvania και κάτοχος MSc και BSc Πολιτικού Μηχανικού του Columbia University.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε μεγάλους χρηματοοικονομικούς ομίλους στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ.

Ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου θέτει πάντα στο επίκεντρο τον απλό ιδιώτη πελάτη και στόχος του είναι η διάδοση του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα. «Θέλουμε οι πελάτες μας και οι οικογένειές τους να αισθάνονται ασφαλείς ότι θα είμαστε δίπλα τους τη στιγμή που θα μας χρειαστούν. Γνωρίζοντας ότι αυτό που κάνουμε καθημερινά αγγίζει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, ξεκινάμε κάθε μέρα με ενθουσιασμό χτίζοντας μια αξιόπιστη εταιρεία που καταλαβαίνει τον άνθρωπο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου ως επικεφαλής της Eurolife, που γνωρίζει καλά ότι η ελληνική αγορά σε ορισμένους τομείς είναι υποασφαλισμένη και υπάρχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.

Η μακρόχρονη διαδρομή του Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου στον ασφαλιστικό τομέα και η προσωπικότητα του, έχουν εξασφαλίσει για την Ένωση ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με όλους τους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται με την ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα καθώς και με όλα τα αρμόδια υπουργεία.

Με την διεισδυτική ματιά ως φωτογράφου, μια παράλληλη δραστηριότητα που έχει ο κ. Σαρρηγεωργίου τις τελευταίες τρείς δεκαετίες που ίσως δεν γνωρίζουν πολλοί, του επιτρέπει να βλέπει τις εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά πέρα από ψυχρά νούμερα και δεδομένα, Του επιτρέπει να έχει το δικό του όραμα για την πορεία της ιδιωτικής ασφάλισης και πώς αυτή η πορεία μπορεί να αποτυπωθεί σε μια στρατηγική. Ο φωτογραφικός του φακός έχει απαθανατίσει μέρη μακρινά, που λίγοι άνθρωποι τα έχουν επισκεφθεί, γεγονός που έχει διευρύνει τους ορίζοντες του και τον τρόπο σκέψης.

Βρίσκεται σήμερα για πέμπτη φορά στα ηνία της Ένωσης σε μια καθοριστική χρονική περίοδο που τα αμέσως επόμενα χρόνια οι αποφάσεις που θα ληφθούν και θα υλοποιηθούν θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για την πορεία του κλάδου της επόμενες δεκαετίες.

 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ