Δημήτρης Τζελέπης: Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της «νέας» Forthnet

O «εκλεκτός» του επενδυτικού fund BC Partners και βασικού μετόχου του τηλεπικοινωνιακού ομίλου, καλείται να υλοποιήσει ένα φιλόδοξο όσο και απαιτητικό σχέδιο ανάπτυξης, έχοντας ως «εφόδιο» τις πολύτιμες εμπειρίες του από μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από τις 11 Δεκεμβρίου άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Forthnet, με την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου πλήρους εμπιστοσύνης του επενδυτικού fund BC Partners και βασικού μετόχου (μέσω της Newco United Group Hellas) της ελληνικής εισηγμένης.

Ουσιαστικά, μετά από πολύμηνες προσπάθειες διαπραγματεύσεων και συζητήσεων τέθηκε -και επίσημα- σε ισχύ το επιχειρηματικό πλάνο του managing partner της BC Partners (και νυν Προέδρου του Δ.Σ. της Forthnet) Νίκου Σταθόπουλου για την εξυγίανση και την ανάπτυξη του επικοινωνιακού, ψυχαγωγικού και τεχνολογικού ομίλου.

Κομβικό ρόλο στην υλοποίηση του σχεδίου για την δημιουργία της «νέας» Forthnet με βάση την επιτυχημένη «συνταγή» της United Group προσαρμοσμένη στα δεδομένα της ελληνικής αγοράς αλλά με διεθνείς απαιτήσεις, θα έχει ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος (και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.), Δημήτριος Τζελέπης.

Στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Forthnet τοποθετήθηκε στις 23 Νοεμβρίου καθώς επιλέχθηκε από την BC Partners για την κάλυψη της θέσης εκ των έσω, μετά την αποχώρηση («λύση της συνεργασίας», όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στην επίσημη ανακοίνωση) του Πάνου Παπαδόπουλου και «μέχρι το τέλος της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας».

Όμως, στις 11 Δεκεμβρίου επιβεβαιώθηκε πως η επιλογή του δεν ήταν ούτε τυχαία, ούτε προσωρινή. Ο Δημήτρης Τζελέπης επιλέχθηκε από την BC Partners για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Forthnet γιατί είναι ένα εξαιρετικά έμπειρο και γνωστό στέλεχος της ελληνικής αγοράς με χρόνια προϋπηρεσία στις τηλεπικοινωνίες και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Με πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλους υποψηφίους για την ίδια θέση, με στοιχεία σύγχρονου manager και με μοναδικά χαρακτηριστικά που απέκτησε στην πολυετή καριέρα του.   

Επιπλέον, ως οικονομικός διευθυντής της Forthnet από τα μέσα του 2018, είχε άριστη γνώση της οικονομικής εικόνας της εταιρείας και των αδυναμιών, ελλείψεων και προβλημάτων σε πολλούς επιμέρους τομείς, όπως αποτυπώνονται στις εκθέσεις και στις αναλύσεις της τελευταίας τριετίας.

Διεθνείς εμπειρίες και επιτυχίες

Η προσωπική του εμπειρία αποτέλεσε ένα ακόμα πλεονέκτημα καθώς έχει σημαντική προϋπηρεσία σε διοικητικές θέσεις σε μεγάλες διεθνείς και ελληνικές εταιρείες (Telekom Mobile Romania, Όμιλος OTE, Vodafone, Procter & Gamble, κλπ.), τράπεζες (Alpha Bank, NBG Group) και επενδυτικούς ομίλους (Merrill Lynch). Υπήρξε μάλιστα μέλος των διοικητικών συμβουλίων των εταιρειών Telekom Mobile Romania, Hellas Sat, OTE Sat και OTE Estate.
Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η εμπειρία του στις σχέσεις με επενδυτές και funds, διατηρώντας προσωπικές σχέσεις με σημαντικούς επενδυτές σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη.

Σχεδόν επί 11 χρόνια στον ΟΤΕ (από το 2003 ως το 2014) είχε καθοριστική συμβολή σε εξαγορές, πωλήσεις θυγατρικών και αντλήσεις κεφαλαίων αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ ενώ ως επικεφαλής των επενδυτικών σχέσεων χειριζόταν όλα τα θέματα επενδυτών σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Αθήνα.

Στην αρχή της καριέρας του είχε αποκτήσει πολύτιμες γνωριμίες αλλά και τις βάσεις για την αποτελεσματική διαχείριση των επενδυτών ως στέλεχος της Merrill Lynch επί μια διετία. Υπήρξε μάλιστα εγκεκριμένος εκπρόσωπος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, επενδύοντας κεφάλαια πελατών σε παγκόσμιες αγορές, χρησιμοποιώντας προηγμένα μοντέλα αξιολόγησης και επιλογής επενδυτικών προϊόντων και μετοχών.

Πριν συμφωνήσει να ενταχθεί στην Forthnet τον Ιούνιο του 2018, εργάστηκε στο Βουκουρέστι σχεδόν 8,5 χρόνια συνεισφέροντας στην ραγδαία ανάπτυξη της Telekom Mobile Romania (πρώην θυγατρική της Cosmote), με ένα σύντομο «πέρασμα» ως Chief Operating Officer στην επενδυτική εταιρεία AXIA Ventures Group, όπου χειρίστηκε σημαντικές υποθέσεις και περίπλοκα επενδυτικά σχέδια.

Πλέον ο «εκλεκτός» του επενδυτικού fund BC Partners ως Διευθύνων Σύμβουλος, καλείται να υλοποιήσει το πλάνο της «νέας» Forthnet, έχοντας ως «εφόδιο» τις πολύτιμες εμπειρίες του από μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και οδηγό το φιλόδοξο όσο και απαιτητικό σχέδιο ανάπτυξης που περιλαμβάνεται στο όραμα του «ισχυρού άνδρα» της ελληνικής εισηγμένης, Νίκου Σταθόπουλου για την δημιουργία μιας εταιρεία βασισμένη σε διεθνή πρότυπα, με εξαιρετικές επιδόσεις σε όλους τους τομείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ