Νέος Πρόεδρος της Mastercard Europe ο Mark Barnett

Ο νέος πρόεδρος της Mastercard, θα είναι υπεύθυνος για τη στρατηγική, την κατεύθυνση και τη συνολική διαχείριση όλων των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην ήπειρο.

Η Mastercard μέσα από ανακοίνωση της αναφέρει ότι ο Mark Barnett αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου για την αγορά της Ευρώπης.

Ο νέος πρόεδρος της Mastercard, θα είναι υπεύθυνος για τη στρατηγική, την κατεύθυνση και τη συνολική διαχείριση όλων των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην ήπειρο. Οι δραστηριότητες της Mastercard Europe, περιλαμβάνουν την παροχή υπηρεσιών σε 53 ευρωπαϊκές χώρες καθώς και την εξυπηρέτηση περισσότερων από 950 εκατομμύρια πολιτών, μέσα από συνεργασίες της εταιρείας με εμπόρους, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και επιχειρήσεις. Ο νέος ρόλος του Mark Barnett θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουνίου 2020, ενώ ο Πρόεδρος της Mastercard Europe θα αναφέρεται στον Gilberto Caldart, Πρόεδρο Διεθνών Αγορών.

Βασικός γνώμονας των ενεργειών μας είναι η ενίσχυση της θέσης μας, ως πολύτιμος συνεργάτης για όλους όσους παρέχουμε τις υπηρεσίες μας.

Σχολιάζοντας τον νέο του ρόλο, ο Mark Barnett ανέφερε σχετικά: «Διανύουμε μια πολύ σημαντική περίοδο για τη Mastercard, ειδικά για την περιοχή της Ευρώπης. Η ανάληψη της ηγεσίας της εταιρείας σε μία τόσο δυναμική και πολυσυλλεκτική γεωγραφική περιοχή, όπως είναι αυτή της Ευρώπης, με χαροποιεί ιδιαίτερα. Η Mastercard, αποτελεί τη μόνη ουσιαστικά πολύπλευρη εταιρεία τεχνολογίας στον χώρο των πληρωμών στην Ευρώπη, γεγονός που μας δίνει τη δυνατότητα να παρέχουμε απλούς και ασφαλείς τρόπους συναλλαγών στην περιοχή. Ανυπομονώ να συνεχίσω να καλλιεργώ την εταιρική μας κουλτούρα, η οποία προωθεί νέες τεχνολογίες και στηρίζει την καινοτομία. Βασικός γνώμονας των ενεργειών μας είναι η ενίσχυση της θέσης μας, ως πολύτιμος συνεργάτης για όλους όσους παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Η Mastercard πρωτοστατεί στην περιοχή της Ευρώπης στην προσπάθεια ουσιαστικής ενδυνάμωσης των ανθρώπων, των επιχειρήσεων και των οικονομιών. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μου δίνεται η δυνατότητα να ηγηθώ μίας ομάδας και μίας εταιρείας, η οποία εστιάζει στη βελτίωση και διευκόλυνση της ζωής των ανθρώπων».

Ο Mark έχει αποδείξει τις ηγετικές του ικανότητες, μέσω των οποίων έχει επιτύχει την ανάπτυξη της εταιρείας μας, σε ένα μεγάλο εύρος παραγωγικών γραμμών και γεωγραφικών περιοχών.

Ο Gilberto Caldart, President for International, Mastercard τόνισε πως: «Ο Mark μέσα από το νέο του ρόλο θα προσδώσει μεγάλο εύρος γνώσεων και εμπειρίας στην ομάδα, καθώς έχει αποδείξει εμπράκτως την ικανότητά του να διαμορφώνει νέες και σημαντικές συνεργασίες, δημιουργώντας παράλληλα μία κουλτούρα που προάγει νέους τρόπους σκέψης και εργασίας. Ο Mark έχει αποδείξει τις ηγετικές του ικανότητες, μέσω των οποίων έχει επιτύχει την ανάπτυξη της εταιρείας μας, σε ένα μεγάλο εύρος παραγωγικών γραμμών και γεωγραφικών περιοχών. Ο τρόπος με τον οποίο εστιάζει και επιτυγχάνει να μετασχηματίζει και να εξελίσσει τις πολύπλευρες δυνατότητες της εταιρείας, τον καθιστούν την ιδανική επιλογή, για την περαιτέρω ανάπτυξη της Mastercard στην Ευρώπη».

Η επαγγελματική πορεία του Mark Barnett

Ο Mark Barnett, πριν την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, διατέλεσε Divisional President για το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τις Σκανδιναβικές χώρες και τις χώρες της Βαλτικής. Το μεγάλο εύρος γνώσεων που κατέχει για τη βιομηχανία, καθώς και για τις αναδυόμενες τεχνολογίες στον χώρο των πληρωμών, οι οποίες αναδιαμορφώνουν τον τρόπο με τον οποίο συναλλάσσονται οι καταναλωτές καθημερινά, αποτέλεσε θεμελιώδη λίθο για την ανάπτυξη της Mastercard σε πολλές χώρες. Ο Barnett, εργάζεται στη Mastercard από το 2003, έχοντας αναλάβει πληθώρα ηγετικών ρόλων στην εταιρεία, μεταξύ των οποίων επικεφαλής των συμβούλων πληρωμών, αρχικά για την περιοχή της Ευρώπης και στη συνέχεια, για τη παγκόσμια κοινότητα. Ο Mark εργάζεται στον χώρο της λιανικής τραπεζικής και των πληρωμών για περισσότερα από 20 χρόνια.

Η απόσυρση του Javier Perez

Ο Barnett θα διαδεχθεί τον Javier Perez, Πρόεδρο της Mastercard Europe, ο οποίος συνταξιοδοτείται στο τέλος του τρέχοντος έτους. Ο Javier Perez, ξεκίνησε να εργάζεται στη Mastercard το 1996, και έχει με τη σειρά του αναλάβει ένα μεγάλο εύρος διευθυντικών θέσεων εντός του οργανισμού, πριν αναλάβει τα καθήκοντα Προέδρου της εταιρείας, θέση την οποία κατέχει τα τελευταία 15 χρόνια. Στη μακρόχρονη παρουσία του στη Mastercard, για σχεδόν 25 χρόνια, ο Perez έχει δημιουργήσει μία ομάδα παγκοσμίου επιπέδου, επιτυγχάνοντας την πλήρη ανάπτυξη της εταιρείας στον χώρο των συναλλαγών, δημιουργώντας παράλληλα συνεργασίες με εταιρείες, κυβερνήσεις και φορείς, με στόχο την ανάπτυξη της καινοτομίας και της εμπιστοσύνης στο οικοσύστημα των πληρωμών.

Ο Gilberto Caldart, σημείωσε σχετικά: «Ο Javier Perez έχει καταφέρει να αναπτύξει ισχυρές συνεργασίες με τοπικούς, περιφερειακούς και παγκόσμιους συνεργάτες, την είσοδό μας σε νέες αγορές, καθώς και να διαχειριστεί και να βελτιστοποιήσει νέους κανονισμούς και νομοθετικές διατάξεις. Μέσα από τις δράσεις του αυτές, η Mastercard κατάφερε να αναδειχθεί ηγέτης στην Ευρωπαϊκή αγορά, αναδιαμορφώνοντας συνεχώς τις επιχειρησιακές της δράσεις και επιτυγχάνοντας συνεχώς σε αυτές. Η κληρονομιά που αφήνει πίσω του είναι μεγάλη, και μιλώντας εκ μέρους όλων μέσα στον οργανισμό, θέλω να τον ευχαριστήσω θερμά για την πολύ σημαντική προσφορά του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ