Πανικός για τον CEO με την φήμη…βιαστή

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον σε τρεις εταιρείες, όπου «μεγαλούργησε» τις προηγούμενες δυο δεκαετίες, έχουν πραγματοποιηθεί τηλεδιασκέψεις και συζητήσεις με γνωστά δικηγορικά γραφεία για τον χειρισμό εις βάρος του αποκαλύψεων ή καταγγελιών από πρώην εργαζόμενες.

Σε κατάσταση…πανικού φημολογείται ότι βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες τουλάχιστον τρεις μεγάλες και γνωστές – μη εισηγμένες – εταιρείες μετά τις αποκαλύψεις για σεξουαλική παρενόχληση και απόπειρες βιασμού στον χώρο του αθλητισμού, του θεάτρου και της τηλεόρασης. Αιτία η φημολογία που συνόδευε την καριέρα γνωστού, διακεκριμένου και προβεβλημένου Έλληνα manager και πρώην CEO τις τελευταίες δυο δεκαετίες ότι ξεπερνούσε συχνά στο φλερτ του με νεαρές και καλλίγραμμες υπαλλήλους τα όρια και ασκούσε ψυχολογική βία για να περάσουν από το κρεβάτι του εκτός ωρών εργασίας.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα υπήρχαν καταγγελίες γυναικών (όπως γραμματέων και τηλεφωνητριών) κατά την παραίτησή τους ή στην αιφνιδιαστική απόλυσή τους πως είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής επίθεσης προς το τμήμα προσωπικού, χωρίς να γίνει γνωστό ποτέ αν κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις προχώρησε σε νομική διαδικασία ή υποβολή μηνύσεων εις βάρος του.

Οι φήμες αυτές αναπτύχθηκαν κυρίως την τελευταία δεκαετία αλλά αφορούσαν την συμπεριφορά του για την περίοδο 1998-2015, όταν -κατά δική του εκτίμηση- «μεγαλουργούσε» ως top manager και αργότερα ως ακριβοπληρωμένος Διευθ. Σύμβουλος.
Καθ΄όλη την διάρκεια της ιδιαίτερης επιτυχημένης καριέρας του είχε την εικόνα του κοσμοπολίτη bon viveur με τα ακριβά γούστα στα κοστούμια, τις γραβάτες και τα αυτοκίνητα αλλά και τις εντυπωσιακές κατακτήσεις στον χώρο των ωραίων γυναικών.

Παρά την απόσυρσή του από την «ενεργό δράση» και την ενασχόλησή του με επενδυτικά σχήματα για την αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, η φήμη του παραμένει αρνητική, ειδικά ανάμεσα σε νεαρές γυναίκες που συνεργάστηκαν μαζί του το επίμαχο χρονικό διάστημα και έχουν αποχωρήσει από τις συγκεκριμένες εταιρείες με κάκιστες εντυπώσεις.

Μια εξ’ αυτών μάλιστα φέρεται να είναι συγγενικό πρόσωπο μιας εκ των ηθοποιών που έχουν απασχολεί τελευταία την δημοσιότητα με τις καταγγελίες τους για σεξουαλική κακοποίηση και απόπειρες βιασμού. Κι αυτό αποτελεί ανησυχητικό στοιχείο για τον γόη… CEO.

Όπως μαθαίνει όμως ο Joker του emea, αρκετές από τις συγκεκριμένες καταγγελίες που δεν είχαν αξιολογηθεί ποτέ (αν δεν συγκαλύφθηκαν κιόλας) από τους μετόχους και τις εκάστοτε διοικήσεις δεν έχουν παραγραφεί και εφόσον τελικά προχωρήσουν σε επίσημες καταγγελίες ή αποκαλύψεις τα συγκεκριμένα πρόσωπα, τότε θα προκληθεί σκάνδαλο άνευ προηγουμένου για τα ελληνικά δεδομένα.

Ειδικά αν αποδεχτεί πως υπήρξαν όντως προσπάθειες εκφοβισμού ή συγκάλυψης της πολυετούς δράσης του από τις εταιρείες, ώστε να μην χαλάσει…το image του. 

Γι’ αυτό φημολογείται πως έχουν πραγματοποιηθεί με απόλυτη διακριτικότητα τηλεδιασκέψεις και συζητήσεις των σημερινών διοικήσεων με γνωστά δικηγορικά γραφεία για τον χειρισμό εις βάρος του αποκαλύψεων ή καταγγελιών από πρώην εργαζόμενες σε περίπτωση που προχωρήσουν άμεσα σε δηλώσεις, αποκαλύψεις ή καταγγελίες και την νομική καθοδήγηση των μελών των διοικητικών συμβουλίων και άλλων στελεχών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ