Πολυτεχνίτης και ικανός μα… μάγος και θαυματοποιός;

Το νεαρό στέλεχος, ο περί ου ο λόγος, έρχεται… με φόρα από τα Βόρεια. Τα εντελώς Βόρεια και όχι Αθηναϊκά Προάστια.

Απληστία; Αποκλείεται εκ χαρακτήρος. Φιλοδοξία; Επιβεβαιώνεται εκ χαρακτήρος. «Δίψα» για καταξίωση; Περισσότερο για το τελικό αποτέλεσμα και την μετεξέλιξη του οργανισμού. Ισορροπιστής; Αλλιώς δύσκολα θα γινόταν. Δυνατότητα να τα φέρει εις πέρας; Δεδομένη, φτάνει να παραμείνει προσγειωμένος, κάτι που δύσκολα δεν θα συμβεί.

Το νεαρό στέλεχος, ο περί ου ο λόγος, έρχεται… με φόρα από τα Βόρεια. Τα εντελώς Βόρεια και όχι Αθηναϊκά Προάστια. Βλέπετε, έχοντας ήδη προλάβει να προδιαγράψει μια αξιοσημείωτη πορεία στον «χωρικό μεγαλομπακάλη» και δη στον τομέα γνώσης και εξειδίκευσής του, πρόσφατα κλήθηκε να προσθέσει κι ένα ακόμη «καπέλο» σε αυτό που ήδη έχει και υπηρετεί πιστά, όσο και αποτελεσματικά. Μάλιστα, το τελευταίο χαρακτηριστικό έπαιξε καταλυτικό ρόλο προκειμένου να του εμπιστευτούν το καινούριο «καπέλο» που ουσιαστικά του «ανοίγει» νέους δρόμους, οι οποίοι -κατά κυριολεξία- δύνανται να τον οδηγήσουν παντού. Πόσο, μάλλον, όταν οι νέες του αρμοδιότητες αγγίζουν κάθε, μα κάθε, πτυχή ενός οργανισμού. Inside-out.

Βοήθησε ο τωρινός του ρόλος την διοίκηση να αποφασίσει να τον εμπιστευτεί στο leading project για το σήμερα, μα πρωτίστως το αύριο του ίδιου του «μαγαζιού»; Δίχως αμφιβολία, καθώς το καινούριο, όσο και μεγαλόπνοο project βασίζεται εν πολλοίς στα εργαλεία, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που ο ίδιος διαχειρίζεται. “Μα καλά, αρκεί η γνώση των εργαλείων προκειμένου να γνωρίζει τη λειτουργία μιας μηχανής;”, ενδεχομένως να αναρωτηθείτε με μια… εσάνς παραβολής. Και δικαίως. Ωστόσο, η απουσία γνώσης καλύπτεται με την τριβή, τον χρόνο και την μελέτη. Εκείνο, όμως, που είναι απορίας άξιο και πραγματικά έχει προκαλέσει αρκετά ερωτήματα αφορά στο τρίτο «καπέλο» που έχει αναλάβει. Προσωρινά; Ενδεχομένως. Βέβαια, ζούμε στην χώρα του ουδέν μονιμότερο του προσωρινού και πόσο μάλλον στις ημέρες μας, όπου τα δεδομένα είναι ρευστά και οι παράμετροι διόλου συνηθισμένοι.

Προς τι ο προβληματισμός και τα ερωτήματα; Στο περιεχόμενο, την μορφή, την ιδιαιτερότητα, την γνώση, την εξειδίκευση, και τον… κόντρα ρόλο που προϋποθέτει το 3ο «καπέλο» και δύσκολα μπορεί να αναπληρωθεί με απλοϊκές προσεγγίσεις, κόλπα και παρωχημένες όσο και πολυφορεμένες κινήσεις. Βλέπετε, τα μηνύματα και οι δράσεις πρέπει να είναι απολύτως στοχευμένα, «φρέσκα», όσο και να ενέχουν το στοιχείο της διαφορετικότητας, της έκπληξης και της σύλληψης του ενδιαφέροντος του πελάτη.

Προσομοιάζει με την περίπτωση κάποιου ο οποίος υποστηρίζει πως γνωρίζει από ιατρική, επειδή αναζητά και διαβάζει την έννοια ενός ιατρικού όρου από Google Search! Δεν…

Μπλέξαν οι γραμμές μας Πόντιε…

(Εντελώς) Φιλική συμβουλή; Βούλωσε τα αυτιά σου στο ευχάριστο όσο και μυοπαραλυτικό άκουσμα της Κίρκης (fancy όσο και «γυαλιστερής» δημοσιότητας) και ανέθεσε το εν λόγω «καπέλο» σε κάποιον γνώστη. Μην ανησυχείς, καθώς εκ του ρόλου σου και των δυο «καπέλων» που θα σου παραμείνουν, θα έχεις άμεση συνάφεια και συνεργασία και με το τρίτο. Win-win synergy με σένα καβάλα στο άλογο!

Τι άλλο να ζητήσεις; Και πάλι, ο άρχοντας του Βορρά θα είσαι!

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ