Τι… ψυχή έχουν 12 χιλιόμετρα;

Οι εποχές μπορεί να άλλαξαν, η πανδημία του κορωνοϊού να μονοπωλεί την δημοσιότητα κατά το τελευταίο έτος, αλλά στην σύγχρονη Ελλάδα ένα σημείο παραμένει σταθερό, όσο και αναλλοίωτο στον χρόνο: οι παράνομες ερωτικές σχέσεις!

Την δεκαετία του ’80 οι τότε φτασμένοι δημοσιογράφοι, μπαρουτοκαπνισμένοι «εφημεριδάδες» ως επί το πλείστον, είχαν απλοποιήσει τη συνταγή της κυκλοφοριακής επιτυχίας στο τρίπτυχο: «Αίμα, σπέρμα, στέμμα». Ήτοι, πάσης φύσεως εγκλήματα, εξωσυζυγικές σχέσεις και οτιδήποτε αφορούσε την -τότε- εξόριστη από την Ελλάδα βασιλική οικογένεια.

Τα χρόνια πέρασαν, οι εποχές άλλαξαν, τα πρόσωπα ανανεώθηκαν μια και δυο, ου μην και τρεις φορές έκτοτε, η οικονομία βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, ad hoc -κατά το τελευταίο έτος- έχει επιβληθεί σχεδόν μονοθεματικά στο προσκήνιο η πανδημία του κορωνοϊού, ωστόσο ένα σημείο δείχνει να παραμένει σταθερό, όσο και αναλλοίωτο: Οι παράνομες ερωτικές σχέσεις!

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση που αναπτύξαμε προχθές και την οποία… τιμήσατε (σε επίπεδο επισκεψιμότητας της στήλης) δεόντως, καθώς όσο πιο ισχυροί οι εμπλεκόμενοι ή όσο πιο «πικάντικες» οι λεπτομέρειες, τόσο και γιγαντώνεται το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού. Οπότε, είπαμε να προσφέρουμε μια… χείρα βοηθείας, παραθέτοντας μερικά ακόμη στοιχεία, προκειμένου να διευκολυνθείτε στην διαδικασία της επίλυσης του γρίφου, δια μέσω της αποκάλυψης των δύο επίμαχων προσώπων.

Ο… κρυπτονίτης του ώριμου, εξαιρετικά χαμηλών τόνων ευρισκόμενου σε θέση καίριας σημασίας για το well-being της χώρας μας, μόνο ως τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Ως προσωπικότητα ή στέλεχος πρώτης γραμμής. Εξάλλου, μια ματιά στο βιογραφικό της είναι ικανή να πείσει και τον πλέον δύσπιστο. Οι τιμητικές διακρίσεις και οι υποτροφίες σε ορισμένα από τα πλέον επίζηλα πανεπιστημιακά ιδρύματα της αλλοδαπής, εξηγούν και την συγκρότησή της. Το ίδιο θεμελιώνει και η πρότερη εργασιακή της εμπειρία, η οποία διακρίνεται εξόφθαλμα από ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό: Οπορτουνίστρια!

Κάθε της βήμα μελετημένο μέχρι κεραίας, γεγονός που της διασφαλίζει μια εργασιακή (μα και εξελικτική) ανέλιξη, σε σημείο τέτοιο ώστε επιλέγοντας δύο καίριους οργανισμούς, να καταφέρει να βρεθεί στο μέχρι πρότινος νευραλγικό πόστο με διττή «ανάγνωση»: Δραστηριοποιούταν σε έναν τομέα που γνωρίζει, κατέχει, μα και αγάπα, ενώ συνάμα βρισκόταν μερικές πόρτες απόσταση από το γραφείο του αφελούς σκιρτήματος της καρδιάς της!

Τώρα, σχετικά με τα 12 χιλιόμετρα. Εκεί, ουσιαστικά, βρίσκεται η λύση του «μυστηρίου», καθώς συνδέουν, μα και χωρίζουν έναν έρωτα. Απλά, η πληγωμένη σύζυγος υπέπεσε σε ένα καίριο σφάλμα. Βλέπετε, η προαναφερθείσα απόσταση λειτουργεί -φαινομενικά- ως μια ικανή «δικλείδα ασφαλείας», προκειμένου να μην ξεκινήσει εκ νέου να νιώθει έντονη «φαγούρα» στα δύο εμπρόσθια σημεία στο επάνω μέρος του κεφαλιού της, από την άλλη πλευρά όμως μειώνει κατά το ήμισυ την απόσταση από τον τόπο του… συναντήματος, εεε, εγκλήματος θέλαμε να πούμε.

Μάλιστα, το ζευγάρι περνά ολοένα και περισσότερο ελεύθερο χρόνο μαζί, ενώ η αλήθεια είναι πως δείχνει κομματάκι άτσαλο, όσο και απρόσεκτο, καθώς έχουν θεαθεί από αρκετούς να περπατούν πέριξ ονομαστού για το κάλος του Όρος.  Λίγη προσοχή οφείλει να επιδείξει ο ώριμος κύριος, καθώς η συνοδεία ασφαλείας που εκ της θέσεώς του οφείλει να τον ακολουθεί ανά πάσα στιγμή είναι τόση σε πλήθος, που αντίστοιχη έχουν μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός, άντε το πολύ δύο χεριών. Εύκολα εντοπίσιμη, όσο και… ταυτοποιήσιμη. Του ίδιου του προσώπου, εξυπακούεται. 

Πρόσφατα, στην ονομαστική εορτή του ώριμου κυρίου, το ζευγάρι από θαύμα δεν βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με την σύζυγό του πρώτου, σε γνωστό εμπορικό κέντρο. Μερικά λεπτά της ώρας λειτούργησαν σωτήρια, γιατί η τελευταία διακρίνεται από τσαγανό, έλλειψη φόβου και διάθεση για φασαρία. Πόσο, μάλλον, από τη στιγμή που συνήθισε εδώ και μια δεκαετία, από το αδιάκοπο κυνηγητό, ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκε και άντεξε άπειρες επιθέσεις και χτυπήματα κάτω από την ζώνη.

Μήπως να εγκατέλειπαν την lovenest στον Βορρά και να εξέταζαν να βολευτούν με κάτι προς Δυσμάς ή Ανατολάς; Έστω και στον Νότο, προς το λιμάνι. Για τα ησυχότερα. Μια… μετάθεση χρειάζεται και όλα μέλι-γάλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ