Ένας «Κουμπάρος» μικρός στο δέμας, μα μεγάλος στις κινήσεις!

Με δεδομένο ότι ο ανταγωνισμός στον χρηματοπιστωτικό τομέα με βάση το modus operandi κινείται αργά και επιφυλακτικά, ο ίδιος πιστεύει ότι οι συγκυρίες ευνοούν τους τολμηρούς (και διαβασμένους). Και ετοιμάζεται για πρωταθλητισμό για φέτος και όποιος αντέξει…

Προφανώς παρακολουθείτε τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό τομέα στην πατρίδα μας κατά τα τελευταία χρόνια. Μάλλον, φημολογία αντί για εξελίξεις, κατά το ορθότερο όσο και ρεαλιστικότερο. Γιατί «όλο μέλι-μέλι και από τηγανίτα τίποτα», όπως ισχυρίζεται και ο θυμόσοφος λαός μας. Βέβαια, με εξαίρεση άπειρες προπαρασκευαστικές κινήσεις που σχετίζονται με την ενδυνάμωση των διαθεσίμων, το… παρκάρισμα μέχρι νεοτέρας (και «bad bank» επιτρεπόντων) των κόκκινων δανείων, τις επιμέρους εθελούσιες και ορισμένα «μερεμετάκια», πέραν τούτου ουδέν!

Στο τέλος της ημέρας θα συμβεί και κάτι το σοβαρό, μα ουδείς θα το πιστέψει, όπως συνέβη με τον λύκο και το βοσκό…
Η αλήθεια είναι πως περισσότερη κινητικότητα παρατηρείται στην υποκατηγορία των ασφαλιστικών, όπου που και που λαμβάνει χώρα και καμιά εξέλιξη. Μέχρι και μάρτυρες εξαγορών γίναμε τα τελευταία 24ωρα.

Και δεν πρόκειται να αποτελέσουν τις μοναδικές! Για την ακρίβεια, η νέα χρονιά και δη το πρώτο τρίμηνο θα συμβάλει με τέτοιο τρόπο ώστε να μεταβληθεί σημαντικά η εικόνα της αγοράς, καθώς επίσης και το περιεχόμενο των διαθέσιμων προϊόντων και υπηρεσιών. Κεντρικό ρόλο αναμένεται να παίξει ο «Κουμπάρος», αφού έχει ολοκληρώσει τους σχεδιασμούς του για το next big deal, ήτοι την επόμενη εξαγορά που θα συζητηθεί.

Ταυτόχρονα, με προσεκτικούς υπολογισμούς προγραμματίζει τα σημαντικά βήματα θεμελίωσης της εξωστρέφειάς του, επιλέγοντας την… γειτονιά των Βαλκανίων προκειμένου να την κάνει πράξη, ενώ την ίδια στιγμή ενισχύει το υψηλής εξειδίκευσης στελεχιακό δυναμικό του, και επενδύει αδρά σε cutting-edge τεχνολογίες.

Ο στόχος; Τολμηρός μα και ευκταίος για τα δεδομένα του «Κουμπάρου»: Πρωταθλητισμός μέχρις εσχάτων και όποιος αντέξει. Ρίχνοντας μια προσεκτική ματιά στο modus operandi των ανταγωνιστών του, δικαιολογείται απολύτως και η αισιοδοξία του. Κυρίαρχο ρόλο παίζει η ηγεσία και η κουλτούρα. Υπαρκτά δεδομένα για τον «Κουμπάρο», ενώ αγνοούνται για τους έτερους της ομήγυρης.

Αποτέλεσμα; Η χρονιά να προδιαγράφεται ως εξόχως θελκτική για τον ίδιο, ενώ… «για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε», που λέει και το σχετικό άσμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ