Ο «υπασπιστής» παίζει μεγάλη μπάλα!

Τυπικά προσόντα; Περιορισμένα. Προϋπηρεσία; Μηδαμινή. Γνώση του αντικειμένου; Είδα φως και μπήκα… Εξαιρετικά, προάγεστε! Νά’ ναι καλά ο «διάδρομος» και η τεχνογνωσία του νταλαβεριού.

Τουλάχιστον εντυπωσιακή είναι η ικανότητα που έχουν αναπτύξει οι… “χρηματιστές” στο να κατευθύνουν τις ενέργειες δράσης των Αρχών, σε ότι αφορά όσους μπορεί να παίρνουν έστω και ένα κομμάτι από την (πολύ) ευρύτερη αγορά τους.
Αντιλαμβάνονται φυσικά, πως αδυνατούν να ελέγξουν οτιδήποτε συμβαίνει κατά μήκος και πλάτος της χώρας, εντούτοις όμως πρέπει να αποστέλλουν διαρκώς «μηνύματα» προς φίλους και εχθρούς.
Παράλληλα, καταφέρνουν να διατηρούν την θετική δημοσιότητα που προκύπτει εκ σπόντας για το μαγαζί, θολώνοντας κομματάκι τα νερά στα ίδια τα ανώτερα στελέχη.
Πόσο, μάλλον, που με τις προαναφερθείσες κινήσεις, έχουν πετύχει να στείλουν στο… φρέσκο, ουκ ολίγους παραβάτες, αποκτώντας ακόμη πιο επίζηλη διάσταση περί της δυναμικής τους.
Την ίδια στιγμή, έχουν ξεκινήσει σταδιακά το κτίσιμο του προφίλ του «υπασπιστή», καθώς εν ευθέτω χρόνο αρκετοί εντός των τειχών τον προορίζουν για την κορυφαία θέση του Ομίλου. Κάτι, που ενδεχομένως να εξηγεί και το γεγονός ότι οι διαδικασίες αντικατάστασης του «Κανονιέρη» έχουν παραμείνει στάσιμες εδώ και αρκετούς μήνες.
Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού, το οποίο θα επιβεβαιωθεί άμα την ολοκλήρωση της περιπέτειας της πανδημίας.
Βασικά προσόντα του «υπασπιστή» είναι το γεγονός ότι μπορεί να φέρει εις πέρας τις δύσκολες, όσο και «βρώμικες» δουλειές, ενώ από την άλλη πλευρά έχει καταφέρει να αναπτύξει σχέσεις κατανόησης και συνεργασίας με σημαίνοντα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, που κατοικοεδρεύουν πέριξ του Εθνικού κήπου.
Αποτέλεσμα; Να παίζει μπάλα και δη σε αρκετά επίπεδα, μοιράζοντας παιχνίδι, όπως και το ίνδαλμά του, ο Δημήτρης Σαραβάκος.
Κι αυτό, παρότι έχει να συνεργαστεί με λάτρεις του Θωμά Μαύρου και του Νίκου Αναστόπουλου.
Κάτι, που όχι μόνο δεν δείχνει να τον πτοεί, πόσο μάλλον να τον εμποδίζει, αλλά αντιθέτως τον παρακινεί να κινείται με μια οικουμενικότητα και ανεξαρτησία. Σε αυτό το καθεστώς βοηθά και η… τσέπη που μπορεί να είναι εξόχως «βαθιά», ωστόσο δεν φημίζεται για την γαλαντομία της. Βέβαια, όταν και εκεί που χρειάζεται, «ακουμπά» τον οβολό του, λαμβάνοντας πολλαπλάσια προβολή και στήριξη, που μεταφράζεται σε «κτίσιμο» προφίλ και ανάδειξη ηγετικής παρουσίας.
Το αστείο είναι πως η ανέλιξή του ήταν ταχεία, παρότι υστερούσε τόσο σε επιχειρησιακά προσόντα, όσο και σε προϋπηρεσία και γνώση του αντικειμένου.
Παρόλα αυτά, ο «υπασπιστής» διαθέτει… ντοκτορά στο νταλαβερτζιλίκι, με ειδίκευση στην τέχνη του διαδρομιστή. Αξίες ανεκτίμητες τόσο στην πλευρά των επιχειρήσεων, όσο και του ίδιου του συστήματος. Και με σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ