Ποιά είναι η «αφιονισμένη Σιδηρά Κυρία» της ελληνικής αγοράς;

Για το θεμελιώδες προσωπικό Βατερλό (η «γυαλιστερή» όσο και «πρεστιζάτη» μεταγραφή, που παρουσιάστηκε ως επιτυχία αλλά ήταν ουσιαστικά ώθηση σε αποχώρηση χωρίς επιστροφή) που βιώνει εδώ και λίγα 24ωρα, προσπαθεί να βρει τους «φταίχτες», ευρισκόμενη ελάχιστα βήματα μακριά από την πλήρη νευρική κατάρρευση.

Το περπάτημα νευρικό, η σιωπή εκκωφαντική, το βλέμμα «παγωμένο», στα όρια της προσπάθειας ανάρρωσης από midi εγκεφαλικό. «Μα πως την έπαθα έτσι, σαν πρωτάρα;», μονολογούσε μονότονα. Η νεαρή, αδαής βοηθός της, παρότι φέρει «βαρύ» επώνυμο-συνώνυμο ενός ολόκληρου κλάδου, που της προσφέρθηκε μεν απλόχερα, ωστόσο η ένδεια της παρουσίας της την οδήγησε σε μια «φρέσκια» αρχή, κάπου κοντά στο… μηδέν, προσπαθούσε να την ανεβάσει ψυχολογικά… ξεσκονίζοντάς την. Τακτική, που χειρίζεται με μαεστρία, ελέω της απουσίας περιεχομένου και υπόστασης. Εις μάτην, όμως!

Η Σιδηρά Κυρία μακριά από το συνηθισμένο μπρίο, την διαρκή αεικίνητη παρουσία και την αδιαπραγμάτευτη σιγουριά, έδειχνε να τα έχει χαμένα, προσπαθώντας να βρει απάντηση σε άπειρα «γιατί». Και πρωτίστως στο πλέον επίμαχο: Πως και διέλαθε της προσοχής της το deal making που λάμβανε χώρα προφανώς πίσω από την πλάτη της, η επίγνωση των όρων του οποίου ήταν ικανό να την κρατήσει δέσμια στο άρμα της, ψηλά στην Κηφισίας. Ωστόσο, επειδή δεν έτυχε, πέτυχε!

Και εξηγούμαστε: Το τιμ δούλευε το ντηλ σε συνθήκες πλήρους συσκότισης, καθώς από την μια πλευρά υπήρχε ανησυχία άμεσης εμπλοκής της Σιδηράς Κυρίας, με ανυπολόγιστες συνέπειες και αντιδράσεις, καθώς η εκπεφρασμένη αποχώρησή της από το μαγαζί αποτελούσε κοινό μυστικό τοις πάσοι. Μάλιστα, οι γνώστες του στόρυ επισημαίνουν πως η απόφαση δεν ήταν δική της, καθώς δεν επέλεξε την «γυαλιστερή» όσο και «πρεστιζάτη» μεταγραφή, αλλά ουσιαστικά την… έφυγαν.

Κι αυτό, καθώς επί μακρόν εμφανιζόταν ένα ξεκάθαρο τέλμα στα big business κομμάτι της εγχώριας αγοράς, ενώ είχαν αρχίσει να εμφανίζονται και τα πρώτα μεν, έντονα απειλητικά δε σύννεφα συνοδεία μουρμούρας από την πλευρά του προσωπικού. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριξαν πως συνέβαλε (εσκεμμένα και με σχέδιο ή μη, είναι σχεδόν αδύνατο να αποδειχτεί) τα μέγιστα στην αποψίλωση του στελεχιακού δυναμικού του «μαγαζιού» και δη προς μια κατεύθυνση και προορισμό, η οποία ειρρήσθω εν παρόδω αντιμάχεται με αξιώσεις το πρώην «μαγαζί». Όλως τυχαίως…

Ευρισκόμενη ελάχιστα βήματα μακριά από την πλήρη νευρική κατάρρευση, προσπαθούσε να βρει τους «φταίχτες» για το θεμελιώδες Βατερλό που βίωνε εδώ και λίγα 24ωρα. Βέβαια, έσπευσε να ανακοινώσει μια ενέργεια, που μοιάζει με ασπιρίνη προς καρκινοπαθείς συγκρινόμενη με αυτή του έτερου μεγάλου «παίκτη». Την όλη κατάσταση κάνει πιο δύσκολο και το γεγονός ότι ενδεχομένως να αποτελεί το μοναδικό κορυφαίο στέλεχος που κατά την διάρκεια της πολυετούς θητείας στο «μαγαζί» ψηλά στην Κηφισίας, απέτυχε παταγωδώς να κλείσει ένα ευμεγέθες κεντρικό deal. Σε αντίθεση με τον εξ’ ανάγκης αντικαταστάτη της, ο οποίος έσπευσε να αξιοποιήσει και το παραμικρό… δράμι αναγνώρισης.

Παραφράζοντας τους στίχους ενός γνωστού δημώδους άσματος: «Μην κλαις Κυρά Σιδηρά, πάλι με χρόνια και καιρούς, πάλι θα αποτύχουμε…».