Μια μεταγραφή-προαγωγή με αρκετό παρασκήνιο και πολύ μελλοντικό προσκήνιο!

Ως μάνατζερ-μυρμήγκι, σχεδίασε εκτενώς, έθεσε τις προτεραιότητες, «καθάρισε το πιάτο του»

Σωστό «τζακ-ποτ» δείχνει να έπιασε στέλεχος θεωρούμενο εκ των κορυφαίων που διαθέτει η πατρίδα μας σε ανώτατο διοικητικό επίπεδο, καθώς κατάφερε να οριστικοποιήσει την μεταγραφή του προς άλλες… Πολιτείες.

Τόσο σε επίπεδο δραστηριότητας, όσο και τίτλου ταμπέλας στην εξώπορτα του γραφείου. Το οποίο όχι μόνο δεν απέχει σε αίγλη από το προηγούμενο, αλλά αντιθέτως υπόσχεται μεγαλεία στο εγγύς μέλλον. Κι αυτό, καθώς το νέο «αφεντικό» διαθέτει τον τρόπο να τον… οδηγήσει (έστω και εμμέσως) προς ακόμη πιο εντυπωσιακά ύψη.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Προ μερικών ετών, το εν λόγω στέλεχος κλήθηκε να αναλάβει – ουσιαστικά – τα ηνία ενός πολυεθνικού «στοιχήματος» με αρκούντως υψηλό ρίσκο, έντονο ανταγωνισμό και ιδιαίτερα «πληγωμένα» οικονομικά δεδομένα. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι ποντάριζαν στην αποτυχία του, ελέω και της προϊστορίας του «μαγαζιού» στην αγορά μέχρι τότε.

Εκείνος, όμως, ως μάνατζερ-μυρμήγκι, σχεδίασε εκτενώς, έθεσε τις προτεραιότητες, «καθάρισε το πιάτο του», ασχολήθηκε με τις λεπτομέρειες και έθεσε σε νέες βάσεις την συνολικότερη λειτουργία της εταιρείας, εμφυσώντας μια καινοτόμο στρατηγική, την οποία πίστεψαν και υποστήριξαν τα στελέχη του, ανεξαρτήτως κατηγοριοποίησης και εμπειρίας, ονόματος και παρελθόντος.

Αποτέλεσμα; Την ακριβώς επόμενη χρονιά να πετύχει την πλήρη επιστροφή του brand και εν συνεχεία να το καταστήσει κορυφαίο και σημείο αναφοράς στην κατηγορία του. Παράλληλα, προχώρησε σε σημαντικό βαθμό και τον πολυπόθητο ψηφιακό μετασχηματισμό του «μαγαζιού», αποκτώντας μαγικές – περίπου – ιδιότητες, τέτοιες που θα του χρειαστούν στο επόμενο επαγγελματικό μετερίζι που επέλεξε.

Μάλιστα, στην αγορά δεν λείπουν και ορισμένοι… καλοθελητές, ου μην και «κακές γλώσσες» που αναμειγνύουν στο στόρι και έναν πανίσχυρο περί τον νέο κλάδο «παίκτη», ο οποίος «σερβίρει» με λύσεις, υπηρεσίες, προϊόντα και tailor made διαμορφώσεις το σύνολο της αγοράς. «Παραδοσιακών» και μη πελατών. Συστημικών και λιγότερο.

Το απόλυτο σενάριο

Για την ακρίβεια, το σενάριο έχει ως εξής: Το στέλεχος με το εκτενές, όσο και ποικιλόμορφο παρελθόν, επέλεξε να… παντρευτεί τον «σερβιτόρο», συμμετέχοντας σε καταλυτικό βαθμό στην ανάπτυξη ενός προϊόντος, το οποίο Ω εκ του θαύματος, πρόκειται να παρουσιαστεί σύντομα προς τις διοικήσεις των τραπεζών. Το μόνο σίγουρο είναι πως η στόχευσή του είναι η κατάλληλη και τα αποτελέσματά του απτά. Άντε, και το γεγονός ότι θα συναινέσει στην απόκτησή του!

Ως (ένα μέρος της) ανταπόδοση, ο «σερβιτόρος» τον… τοποθέτησε με μαεστρικό τρόπο στη νέα, όσο και επίζηλη του θέση, η οποία κινείται σχετικά με την αναγκαιότητα αναδιαμόρφωσης σε επίπεδο ψηφιακού μετασχηματισμού του συνόλου των δομών της επιχείρησης. Και τι θα απαιτηθεί; Εάν απαντήσατε «εξειδικευμένα προϊόντα λογισμικού και επιχειρηματικής ευφυίας», τότε κινείστε προς την σωστή κατεύθυνση. Και ποιος τα προμηθεύει αυτά ή έστω αξιοπρόσεκτο πλήθος τους;

Ναι, σωστά καταλάβατε. «Win-winκαι πάλι Win» situation. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ