Joker: Έρωτας στα χρόνια της… πανδημίας

Δυο επώνυμα πρόσωπα του επιχειρηματικού κόσμου και της πολιτικής γνώρισαν κατά την διάρκεια της καραντίνας έναν φλογερό έρωτα χωρίς φραγμούς και ταμπού αλλά δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα όπως είχαν αποφασίσει από κοινού λόγω… συγκυριών!

Μια απλή γνωριμία στις αρχές Δεκεμβρίου εξελίχθηκε μέσα σε λίγες εβδομάδες σε ένα φλογερό ειδύλλιο, με κεντρικά πρόσωπα δυο επώνυμες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό κόσμο και την πολιτική.  Το ειδύλλιο τους δοκιμάστηκε ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της καραντίνας λόγω των αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού αλλά τελικά λειτούργησε ως καταλύτης για την σχέση του παράνομου ζευγαριού.

Μέσα από τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της καραντίνας η ανεπίσημη σχέση τους ξύπνησε  πρωτόγνωρα συναισθήματα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για έναν παθιασμένο, μοναδικό και αντισυμβατικό έρωτα χωρίς φραγμούς και ταμπού!

Όπως μαθαίνει ο Joker του emea, ούτε η πανδημία, ούτε η καραντίνα στάθηκε εμπόδιο στον έρωτά τους και με την έναρξη του μέτρου των εγκεκριμένων μετακινήσεων με την αποστολή μηνυμάτων SMS, οι συναντήσεις τους έγιναν πιο τακτικές και οι προσωπικές τους στιγμές πιο έντονες. Κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι συχνοί έξοδοι με την πρόφαση των SMS να προκαλέσουν ερωτηματικά στο στενό προσωπικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Άλλωστε, εκείνος ήταν ένας σοβαρός και ιδιαίτερος επιχειρηματίας, γόνος γνωστής οικογένειας με πολιτικό παρελθόν, ιδιαίτερα κοινωνικός και επικοινωνιακός που συνήθιζε να δουλεύει καθημερινά πολλές ώρες. Όμως, από την αρχή της κρίσης του κορωνοϊού είχε φροντίσει να κλείσει τα γραφεία της εταιρείας του στο κέντρο της Αθήνας και να προωθήσει την τηλε-εργασία για να προστατεύσει την ασφάλεια των συνεργατών του και του προσωπικού της εταιρείας που δημιούργησε με πολύ κόπο το 2004.

Κι οι έξοδοι από το σπίτι του θύμιζαν τις πρώτες κοπάνες νεαρού ερωτοχτυπημένου μαθητή. Έδειχναν να μην έχουν καμία σχέση με τις δικές του οδηγίες προς το προσωπικό της εταιρείας και τις συμβουλές που έδινε τηλεφωνικά ο ίδιος σε φίλους και συγγενείς .

Η ανάγκη για προσωπική επαφή και άμεση επικοινωνία με το άλλο πρόσωπο της σχέσης φαίνεται πως επικράτησε της λογικής και τα συναισθήματα ήταν πολύ δυνατά για να ηττηθούν από τον φυσιολογικό φόβο απέναντι στην νέα ασθένεια. 

Αλλά και η ανταπόκριση και από την άλλη πλευρά ήταν ιδιαίτερα θερμή, δείχνοντας ουσιαστικά πως είχε δημιουργηθεί ένας μεγάλος έρωτας στην σκιά της πανδημίας. 

Το δεύτερο πρόσωπο είχε κάθε λόγο να αποφύγει τις μικρές εξόδους από τους περιορισμούς της καραντίνας λόγω της έκθεσής του εξαιτίας της δημόσιας θέσης του και της καθημερινής ενασχόλησής του με την πολιτική. Πρόσωπο κεντρικό σε μια σειρά από κρίσιμες δράσεις και αποφάσεις για την εξέλιξη της ελληνικής δημόσιας διοίκησης και την διάλυση της γραφειοκρατίας. Ένα τεχνοκρατικό πρόσωπο με ιδιαίτερα συγκροτημένο λόγο που έκανε κάθε δήλωσή του να αποκτά ιδιαίτερο βάρος και σημασία για τον Έλληνα πολίτη. 

Όμως, η καρδιά του σκιρτούσε κάθε φορά που έβλεπε τα υπέροχα γαλαζοπράσινα μάτια του. Και εκείνος δεν ήθελε να διαρρεύσει η σχέση τους και ήθελε να την κρατήσει μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και το δημόσιο σχολιασμό. 

Ήξεραν και οι δυο πως ο έρωτάς τους ήταν αντισυμβατικός, χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις και κυρίως κόντρα στην φιλοσοφία της πολιτικής ορθότητας.  Γι’ αυτό παρέμενε για μήνες το δικό τους μικρό μυστικό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συχνές τους συναντήσεις είχαν ως αποτέλεσμα να υποπέσουν σε αντιφάσεις, οι συναντήσεις τους να κινήσουν υποψίες και μετά το πρώτο έλεγχο του οχήματος από αστυνομικό κλιμάκιο στα τέλη Απριλίου να προκαλέσει την πρώτη ταραχή στην σχέση τους.  Εκείνη την μοιραία νύχτα, όταν οι αστυνομικοί ζήτησαν τα στοιχεία τους για έναν τυπικό έλεγχο, ήξεραν και οι δυο πως ήταν θέμα χρόνου να διαρρεύσει το μυστικό τους και να καταστραφεί η σχέση τους από ένα τυχαίο γεγονός.  Κι αν η πολιτική ιδιότητα του ενός εκ των δυο είχε ως αποτέλεσμα να μην προχωρήσουν οι “συνηθισμένες” διαδικασίες ταυτοποίησης και επιβολής προστίμου, όπως θα συνέβαινε με τους περισσότερους απλούς πολίτες, η αναγνώριση και των δυο προσώπων ήταν σχεδόν άμεση. 

Πως άλλωστε δυο επώνυμοι και προβεβλημένοι άνδρες της δημόσιας ζωής να μην είναι αναγνωρίσιμοι από τους αστυνομικούς των κλιμακίων που έκαναν περιπολίες στην Αθήνα;

Κι αν οι ερωτικές τους περιπτύξεις σε πολυτελές όχημα μια από τις τελευταίες βραδιές της καραντίνας δεν διέρρευσε στις σκανδαλοθηρικές εφημερίδες, αυτό δεν σημαίνει πως δεν ενημερώθηκαν υπηρεσιακώς η ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας και ανώτερα μέλη της κυβέρνησης. 

Άλλωστε ο έρωτας δεν κρύβεται… Ειδικά την περίοδο της πανδημίας…

Και αν ο έρωτάς τους παραμένει εξίσου φλογερός και δυνατός θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες ή το αργότερο κατά την διάρκεια των διακοπών του Αυγούστου. Θα είναι και πάλι μαζί αψηφώντας τον κίνδυνο των ψιθύρων και της κοινωνικής κριτικής για την επιλογή τους ή θα ακολουθήσει ο καθένας τις συνήθειες του περασμένου καλοκαιριού; Δηλαδή, δίπλα σε λιγοστούς φίλους και αγαπημένα πρόσωπα… 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ