Joker: Να τρέχεις μόνος σου και να έρχεσαι δεύτερος

Κάποια μαγαζιά δεν άνοιξαν γιατί “δεν πρόλαβαν”!

Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε ο περιορισμός των μετακινήσεων και το σύνολο σχεδόν των καταστημάτων της χώρας κατέβασε ρολά για να αντιμετωπίσει την πανδημία, όλοι έβλεπαν και σχεδίαζαν την επόμενη μέρα. 

Με την οικονομία κλειστή, η αγορά έκανε υπομονή και μετρούσε τις απώλειες της προετοιμάζοντας τον τρόπο δράσης της, όταν με το καλό ξανασήκωνε ρολά. 

Φτάνοντας οι μέρες για την άρση των περιορισμών, φορείς και επιχειρηματίες είχαν μπει σε ένα συνεχή διάλογο για την διαδικασία ανοίγματος και τον τρόπο με τον οποίο θα διαφυλασσόταν τόσο η δημόσια υγεία, όσο και η σωστή λειτουργία των καταστημάτων. Το σταδιακό άνοιγμα των καταστημάτων, όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμή αποτελέσματα έχει λειτουργήσει και δεν έχει παρατηρηθεί μέχρι στιγμής έξαρση του αριθμού κρουσμάτων, κάτι που επιτρέπει τα χαμόγελα αισιοδοξία από όλες τις πλευρές. 

Η πορεία των μέτρων και η πειθαρχία των πολιτών, οδήγησαν κάποιες κατηγορίες καταστημάτων να ανοίξουν νωρίτερα ακούγοντας τις εκκλήσεις των επιχειρηματιών, ενώ και ο κόσμος συνέρρευσε ομαδικά σε κάποια καταστήματα τα οποία ζούμε ημέρες “Black Friday”. 

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα όμως δεν λείπουν και οι εξαιρέσεις. 

Κάποια μεγάλα καταστήματα, χθες πρώτη μέρα λειτουργίας των εμπορικών κέντρων παρέμεινε κλειστό. Όπως μαθαίνει ο Joker του emea, ο λόγος δεν ήταν κάποιο πρόβλημα στην ανάσχεση της αναστολής εργασίας, ή κάποιο άλλο σημαντικό πρόβλημα, αλλά “δεν πρόλαβαν”. 

Με την αγορά να παρακολουθεί με ορθάνοιχτα μάτια τις εξελίξεις, να ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα ακόμα και παίρνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες, κάποιες μεγάλες επιχειρήσεις θεώρησαν ότι το πρόωρο (κατά μια εβδομάδα) άνοιγμα ανακοινώθηκε τελευταία στιγμή και δεν προλάβαιναν να ετοιμάσουν τα καταστήματα. 

Σε μια περίοδο που ακόμα και το τελευταίο δευτερόλεπτο μετράει και η αγορά έχει ανάγκη άμεσες λύσεις, κάποια καταστήματα “δεν πρόλαβαν να ετοιμαστούν” ενώ όπως φτάνει στα αυτιά του joker, ακούγονται και παράπονα προς την πολιτική ηγεσία επειδή το ανακοίνωσε τελευταία στιγμή. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ