Joker: Επενδυτικό fund ετοιμάζεται να «ρίξει» έως και 50 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

«Στόχος» ελληνικές ΜμΕ, αλλά και Startup εταιρείες που βρίσκονται στο στάδιο του Scale-up

Μπορεί η χώρα να βρίσκεται σε περίοδο καραντίνας, από την οποία ωστόσο – όπως όλα δείχνουν –  προετοιμάζεται να εξέλθει κατά τις αμέσως επόμενες ημέρες, αλλά όπως φαίνεται το λεγόμενο και «έξυπνο» χρήμα δύσκολα «κοιμάται», σχεδιάζοντας τις επόμενες κινήσεις του.

Όσο για την χώρα μας, μόνο αδιάφορη δεν φαντάζει. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Joker, επενδυτικό fund ετοιμάζεται – εδώ και καιρό – να… εφορμήσει στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή έχοντας οριοθετήσει τους επενδυτικούς του «στόχους». Συγκεκριμένα, το ενδιαφέρον του συγκεκριμένου fund, το οποίο και αποσκοπεί να επενδύσει στην χώρα μας κεφάλαια συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ, στρέφεται τόσο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όσο και σε Startup εταιρείες που βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης και προσδιορίζονται και ως Scale-up εταιρείες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η μέση επένδυση θα κινηθεί μεταξύ του 1 και 1,5 εκατ. ευρώ, δίχως, όμως, αυτό να σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις, είτε προς τα πάνω ή και προς τα κάτω. 

Παράλληλα, το ενδιαφέρον φαίνεται να εστιάζει σε εταιρείες με έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα, ενώ όσες επιχειρήσεις συνδυάζουν το αντικείμενο τους με τον πρωτογενή τομέα, εκτιμάται πως θα τύχουν μιας αυξημένης προσοχής.

H ελληνική ομάδα που «τρέχει» το συγκεκριμένο επενδυτικό Fund προχωρά, τηρουμένων πάντα και των συνθηκών, με γοργούς ρυθμούς τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων της, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένεται να είναι άμεσα όσο και εντυπωσιακά.

Stay tuned, λοιπόν!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ