Joker: Η “βιομηχανία” της υγείας έχει “γραμμένο” τον κορωνοϊό

Ιδιωτικές κλινικές οι οποίες ασχολούνται με αντιμετώπιση παχυσαρκίας αλλά και πλαστικοί χειρούργοι εξακολουθούν να χειρουργούν

Με τους περισσότερους Έλληνες κλεισμένους στα σπίτια τους είτε αναγκαστικά, καθώς έκλεισαν οι επιχειρήσεις, είτε δουλεύοντας μακρυά από το γραφείο, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, υπάρχουν κάποιοι που δεν ενδιαφέρονται για τα μέτρα. 

Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των ειδικών και την πολιτείας να περιορίσει τις μετακινήσεις και την έκθεση σε κίνδυνο, πολλοί συμπολίτες μας δείχνουν να μην καταλαβαίνουν ή να μην τους νοιάζει τι συμβαίνει γύρω τους και συνεχίζουν α κυκλοφορούν χωρίς προφυλάξεις και με χαρακτηριστική “ανεμελιά”. 

Τι γίνεται όμως αν την ίδια αδιαφορία και “ανεμελιά” την δείχνουν και αυτοί που θεωρητικά θα έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή προστασίας; ο ιατρικός κλάδος δηλαδή;

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και λίγες μέρες, νοσοκομεία και κλινικές ανέστειλαν τα χειρουργεία τους, προκειμένου να βοηθήσουν στον περιορισμό της εξάπλωσης. Τα μόνα περιστατικά που θα χειρουργούνται είναι φυσικά τα επείγοντα από ατυχήματα και όσα περιέχουν κίνδυνο ζωής. 

Όπως μαθαίνει ο joker του emea, υπάρχουν κάποιες ιδιωτικές κλινικές και γιατροί, οι οποίοι έχουν κλειδώσει τον όρκο του Ιπποκράτη σε κάποιο συρτάρι και το μόνο που τους απασχολεί είναι το κέρδος και μόνο αυτό. 

Ιδιωτικές κλινικές οι οποίες ασχολούνται με αντιμετώπιση παχυσαρκίας αλλά και πλαστικοί χειρούργοι, αντί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις τόσο της πολιτείας αλλά και τη κοινής λογικής, εξακολουθούν να χειρουργούν, καταχωρώντας τις επεμβάσεις αισθητικής σαν επείγουσες και υψηλού κινδύνου, προκειμένου να μην χάσουν την πελατεία τους και τα έσοδα που αποκομίζουν. 

Μάλιστα, όπως μεταφέρει στον joker μερίδα εργαζόμενων, κάποιοι από αυτούς τους γιατρούς απαγορεύουν στο νοσηλευτικό προσωπικό να φοράει γάντια και μάσκες κατά την υποδοχή των πελατών, “για να μην τρομάξουν οι πελάτες από τις υπερβολές για τον κορωνοϊό”, ενώ στα αυτιά του joker έφτασε και ενημέρωση για χειρούργο ο οποίος δε φοράει μάσκα ούτε την ώρα του χειρουργείου, γιατί όπως υποστηρίζει “δεν πιστεύω στις λοιμώξεις”. 

Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις κλινικές ζουν σε ένα καθεστώς τρόμου με τον πέλεκυ της απόλυσης να αιωρείται πάνω από τα κεφάλια τους, με αποτέλεσμα οι καταγγελίες και οι αναφορές στον ιατρικό σύλλογο να είναι ελάχιστες ή και ανύπαρκτες, όμως όπως μαθαίνει ο joker, σε λίγες μέρες αναμένονται βαριές καμπάνες από καταγγελίες εργαζόμενων. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ