Joker: Μετά την έξυπνη σίτα, ήρθε και η έξυπνη μάσκα;

Δυστυχώς δεν προκαλεί απορία το γεγονός ότι ήδη εμφανίστηκαν στην αγορά “έμποροι” οι οποίοι προσπαθούν να αισχροκερδίσουν από την ανησυχία των πολιτών

Μετά από το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα η ανησυχία των πολιτών αυξάνεται με αποτέλεσμα να έχουν εμφανιστεί στην αγορά πολλοί επιτήδειοι οι οποίοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον φόβο του κόσμου. 

Έτσι, δυστυχώς δεν προκαλεί απορία το γεγονός ότι ήδη εμφανίστηκαν στην αγορά “έμποροι” οι οποίοι προσπαθούν να αισχροκερδίσουν από την ανησυχία των πολιτών. Σαν να μην φτάνει αυτό, το να πουλάνε δηλαδή ακόμα και μέσω της μαζικότητας της τηλεόρασης μάσκες σε τιμές που προκαλούν την κοινή λογική, τα προϊόντα που παρουσιάζουν δεν παρέχουν κάποια ουσιαστική προστασία από τον κορωνοϊό. 

Όπως τονίζουν συνέχεια όλοι οι αρμόδιοι φορείς, η μάσκα έχει αποτελέσματα μόνο σε όσους είναι ήδη φορείς προκειμένου να μην μεταδώσουν περαιτέρω τον ιό. Η καλύτερη προφύλαξη για την αντιμετώπιση του ιού είναι η προσωπική καθαριότητα και ο προσεκτικός καθαρισμός των χεριών. 

Αυτό όμως δεν έχει εμποδίσει κάποιους να έχουν κατακλύσει την αγορά με διαφημίσεις που αυτή τη φορά δεν αφορούν κάποια έξυπνη σίτα, αλλά την αποτελεσματική προστασία από τον κορωνοϊό!

Σύμφωνα με την διαφήμιση που παίζει όλη μέρα στην τηλεόραση, η μάσκα είναι ειδική παραγγελία, αν και εντέχνως δεν αναφέρει πως πρόκειται για ειδική παραγγελία για τον κορωνοϊό, όσο και αν το αφήνει να εννοηθεί. Γενικά όλο το κλίμα της διαφήμισης αφήνει να εννοηθεί πως η μάσκα, η οποία και πουλιέται φυσικά σε ακριβή τιμή η οποία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, είναι πιστοποιημένη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, κάτι που φυσικά δεν είναι πραγματικό. 

Επίσης, με μεγάλη έπαρση αναφέρεται πως η μάσκα είναι από 100% βαμβάκι, το οποίο προσφέρει την ίδια ακριβώς προστασία με το… μπλουζάκι στη μύτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ