Έτσι μπαίνει ο Φώτης (Μπόμπολας) στα ΜΜΕ!

Ο Φώτης Μπόμπολας βρίσκεται σε συνεχόμενες συζητήσεις με παλιούς συνεργάτες του από τον «ΠΗΓΑΣΟΣ»

Φημολογείται εδώ και αρκετό καιρό ότι ο πρώην εκδότης του «Έθνους» και μεγαλομέτοχος του Mega, του πρακτορείου διανομής «Ευρώπη» και της εκτυπωτικής μονάδας «Ίριδα», Φώτης Μπόμπολας, επιθυμεί διακαώς την επιστροφή του στον χώρο των εκδόσεων και των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.

Πριν από ένα χρόνο, μαζί με την σύζυγο του, Ειρήνη Μανουσάκη και τον εκδότη ηλεκτρονικών ΜΜΕ Δημήτρη Μάρη είχαν εισπράξει ποσό ύψους 94,86 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΑΠ, για την πώληση του 51% των μετοχών της εταιρείας «Stoiximan».

Μετά τη χρεωκοπία της «ΠΗΓΑΣΟΣ» και του ΜEGA όμως είχε εμπλακεί σε μια σειρά δικαστικές διενέξεις και προβλήματα με οφειλές και τραπεζικά δάνεια, που έφεραν τα σχέδια του για μια άμεση επιστροφή στον ελληνικό χώρο των ΜΜΕ. Ειδικά οι οφειλές προς την εφορία και σε δυο από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες της Ελλάδας.

Σύμφωνα με όσα μαθαίνει ο Joker του emea, τις τελευταίες εβδομάδες ο Φώτης Μπόμπολας βρίσκεται σε συνεχόμενες συζητήσεις με παλιούς συνεργάτες του από τον «ΠΗΓΑΣΟΣ», εξετάζοντας σοβαρά τα εναλλακτικά ενδεχόμενα όχι για απλή… επιστροφή αλλά για δυναμική παρουσία, με δυνατότητες παρεμβάσεις σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Αν και αρχικά όσοι συνομίλησαν μαζί τους αποκόμισαν την εντύπωση ότι το σχέδιο του είναι να προχωρήσει αρχικά στην έκδοση ενός Κυριακάτικου φύλλου και στην δημιουργία ενός ενημερωτικού site, ενώ στην συνέχεια να σχεδιάσει δυο εφημερίδες (ένα ημερήσιο και ένα Κυριακάτικο φύλλο), με περισσότερα ενημερωτικά sites, για να καλύψουν τις αναγκών των αναγνωστών και των δυο εντύπων.

Όμως κάτι τέτοιο δεν ήταν αρκετό για τον ίδιο και για αυτό αναζητούσε εναλλακτικές λύσεις με περισσότερες προοπτικές αλλά και διεθνείς συνεργασίες, που μπορούν να προκαλέσουν αίσθηση στην ελληνική αγορά.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να οριστικοποιήθηκε μέσα στις γιορτές μια πολύ σημαντική συμφωνία-πακέτο για την αγορά τριών εμπορικών σημάτων – εφημερίδα και site – με ιστορία στον ελληνικό τύπο και έτοιμο αναγνωστικό κοινό, που διαπραγματευόταν επί μήνες με τους εκπροσώπους στην Ελλάδα γνωστού επιχειρηματία!

Μια συμφωνία που είχε βασιστεί σε προφορική συμφωνία «κυρίων» προ διετίας αλλά δεν είχε εμφανιστεί σε κανένα από τα ιδιωτικά συμφωνητικά εκείνης της περιόδου… για ευνόητους λόγους. Το μόνο που απομένει πλέον για τις επίσημες ανακοινώσεις είναι να κλείσει και η δεύτερη συμφωνία με διεθνή όμιλο, που θα βοηθήσει το νέο επιχειρηματικό του σχέδιο να κάνει την διαφορά… 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ