Η “σφαγή” στην…. είναι απλά η αρχή!

Το τελευταίο διάστημα και ενόψει – όπως τουλάχιστον φαίνεται – της ολοκλήρωσης της χρονιάς, σε λιγότερο από δύο μήνες, στον χώρο των φαρμακευτικών εταιρειών, στη χώρα μας, φαίνεται πως επικρατεί αναβρασμός, καθώς πολλές είναι αυτές οι εταιρείες που αποφασίζουν να περικόψουν θέσεις εργασίας.

Τελευταίο “θύμα” – σύμφωνα με πληροφορίες του Joker – είναι μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία η οποία φέρεται πως προχώρησε, στις προηγούμενες ημέρες, στην περικοπή 15 ατόμων από δυναμικό της, προκαλώντας έντονη ανησυχία στο εσωτερικό της εταιρείας, καθώς ουσιαστικά μιλάμε για το 35% σχεδόν συνόλου των εργαζομένων της.

Ταυτόχρονα όμως προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις και άλλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε άλλες εταιρείες του κλάδου του φαρμάκου, καθώς αυτό που «φοβούνται» είναι μην επικρατήσει ο «νόμος» του ντόμινο και ο “ιός” χτυπήσει και αυτές. Ο Joker μαθαίνει πως ήδη κάποιες εταιρείες του κλάδου έχουν προχωρήσει σε ανάλογες κινήσεις, μικρότερης ωστόσο κλίμακας!

Ένα επίσης στοιχείο που προβληματίζει του παροικούντες (του κλάδου και όχι της ιερής πόλης της Ιερουσαλήμ) είναι το γεγονός πως δεν έχουν καταφέρει να ερμηνεύσουν τους λόγους που συμβαίνει αυτό… αν και κάποιοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους φωτογραφίζοντας έτσι τα στοιχεία που αφορούν την πορεία της οικονομίας και ιδιαίτερα την πορεία της οικονομίας μέσα στο 2018.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ