Ευχαριστούμε κύριε καθηγητά!

Και όμως υπάρχουν άνθρωποι που έχουν το θράσος να ειρωνεύονται τον Σωτήρη Τσιόρδα, στον οποίο μπορεί και να “χρωστούν” την ζωή τους

Κάποιοι λένε ότι κακώς υπάρχουν. Εγώ πάλι πιστεύω ότι καλώς υπάρχουν. Υπάρχουν στις ζωές και στην καθημερινότητα μας, υπάρχουν και μας βοηθούν να “δούμε” το πραγματικό πρόσωπο του διπλανού μας, ακόμη και εάν αυτός είναι ένας άνθρωπος που τον γνωρίζουμε (;) πολλά χρόνια.

Ο λόγος, φυσικά, για τα περίφημα social media τα οποία “γράφουν” την δική τους ιστορία με όσο διακινούνται μέσα από αυτά ως “ειδήσεις” και “αποκλειστικές” πληροφορίες. Πληροφορίες και “ειδήσεις” οι οποίες ως μοναδικό στόχο έχουν να μας κάνουν να αισθανθούμε ότι έχουμε δίκιο στις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και οι οποίες γιγαντώθηκαν κατά την περίοδο της καραντίνας που προέκυψε ως απόρροια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σας καλώ, απλά, να αναλογιστείτε τι διαβάσατε κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών για τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα που χθες αποφάσισε να αποχωρήσει διακριτικά από τα φώτα της δημοσιότητας επιστρέφοντας στα πολυεπίπεδα καθήκοντα του. Στους φοιτητές και τους ασθενείς του, όπως ο ίδιος είπε. Ένας επιστήμονας τον οποίο ελάχιστες ημέρες πριν τα κορυφαία media του πλανήτη αναφέρονταν στο πρόσωπό του με διθυραμβικά σχόλια χαρακτηρίζοντας τον ως τον άνθρωπο που “νίκησε” τον κορωνοϊό και έκανε την χώρα μας παράδειγμα προς μίμηση σε ολόκληρο τον κόσμο. Και όχι για αρνητικούς λόγους, όπως συνήθιζαν εξακολουθητικά ορισμένοι κατά το (κοντινό) παρελθόν!

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος επιστρέφει στα καθήκοντα του και αύριο μπορεί να κάνει μάθημα στο παιδί ή στον αδελφό σου και να περιθάλπει την μητέρα ή τον πατέρα σου. Αυτόν τον επιστήμονα βρέθηκαν ορισμένοι συμπολίτες μας να τον ειρωνευτούν και να τον χλευάσουν. Και το πλέον σοκαριστικό είναι πως ακόμη και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας που μιλούν ειρωνικά για όσα είπε χθες ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας αγνοώντας ένα πολύ σημαντικό γεγονός. Ότι μπορεί να χρωστούν την ζωή τούς ή την ζωή των δικών τους σε αυτόν! Βεβαίως, μιλάμε για ανθρώπους που πιστεύουν πως ο κορωνοϊός δεν υπάρχει και πως τα φέρετρα στην γειτονική Ιταλία ήταν άδεια. Κοινώς, μυαλοφυγόδικους και έντονα προβληματικές προσωπικότητες. Και όμως, ο κ. Τσιόδρας δεν βρήκε έναν λόγο ψόγου, κατάκρισης ή έστω επίκρισης για αυτούς που υιοθέτησαν ως “σοβαρές ειδήσεις” τις έωλες θεωρίες.

Μας ευχαρίστησε όλους, ακόμη και αυτούς που τον έβριζαν νυχθημερόν και αυτό δείχνει το μεγαλείο του ανδρός. Σε προσωπικό επίπεδο θα ήθελα, αν και δημοσιογραφικά δεν είναι σωστό, να ευχαριστήσω από καρδιάς τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα για όσα έκανε για την Ελλάδα και κυρίως για τους πολίτες της χώρας.

ΥΓ 1: Κανονικά ο τίτλος του κειμένου θα έπρεπε να ήταν “Συγνώμη κύριε καθηγητά”
ΥΓ 2: Κάποιες φορές στη ζωή είναι πολύ χρήσιμο να σκύβουμε το κεφάλι. Δεν είναι κακό…
ΥΓ 3: Μήπως ήρθε η ώρα αρκετά media (και δημοσιογράφοι, φυσικά) να κάνουν την αυτοκριτική τους;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ