Δυστυχώς η βλακεία είναι ανίκητη!

Στο μεταξύ στη Βόρεια Ελλάδα διοργανώνονται «νύχτες ελληνικού γλεντιού» σε Σκόπια και Βουλγαρία!

Μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας όπως και σε άλλες γειτονιές της χώρας, θα μας πείσει ότι πολλοί συμπολίτες μας -δυστυχώς- δεν έχουν κατανοήσει την σοβαρότητα της κατάστασης και τα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Ιδιαιτέρα απογοητευτική είναι η κατάσταση των ανθρώπων που ανήκουν στις αποκαλούμενες και ως «ευπαθείς» ομάδες και κυρίως των ανθρώπων που βρίσκονται ηλικιακά στη ζώνη που προσδιορίζονται ως «τρίτη ηλικία».

Όλοι μας έχουμε υπάρξει μάρτυρες άνθρωποι της συγκεκριμένης ηλιακής ομάδας να… κόβουν ανέμελοι βόλτες δεξιά και αριστερά δίχως κάποιο ιδιαίτερο λόγο. Επισκέπτονται –σχεδόν- καθημερινά αυτοπροσώπως το τραπεζικό κατάστημα που έχουν συνηθίσει προκειμένου να ενημερώσουν το βιβλιάριο καταθέσεων τους, ενώ – οι ίδιοι επίσης – θα βρεθούν περισσότερες από πέντε φορές (!) στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς τους… Μάλιστα, στην ερώτηση «γιατί ήρθατε ξανά;» η απάντηση τους είναι εξοργιστικά κυνική: «για βόλτα!»

Η κατάσταση, όμως, δεν είναι καλύτερη και στο «σοβαρό» ηλικιακά «γκρουπ» των σαραντάρηδων, καθώς πολλοί εξ’ αυτών κυκλοφορούν σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Κάποιοι από αυτούς, μάλιστα, αποτελούν ένθερμους οπαδούς της άποψης ότι «σιγά την σπουδαία κρίση – δεν συμβαίνει και τίποτα!»

Επιπλέον, μαθαίνουμε πως στη Βόρεια Ελλάδα, συμπολίτες συμμετέχουν σε γκρουπ που διοργανώνουν «νύχτες ελληνικού γλεντιού» σε κέντρα διασκέδασης, στα Σκόπια και τη Βουλγαρία! Απλά αναλογιστείτε την εικόνα: Κάποιοι απόψε μπορεί να μπουν σε ένα πούλμαν προκειμένου να επισκεφτούν «μπουζούκια» στα Σκόπια.

Ότι και να κάνει ο Έλληνας πρωθυπουργός, όσο ευγενικά ή σκληρά μιλήσει δυστυχώς η βλακεία δεν μπορεί να νικηθεί. Και όλα αυτά σε μια εποχή που πλέον μαθαίνουμε τα πάντα! Ξέρουμε ανά πάσα στιγμή πόσους νεκρούς αφήνει πίσω του ο νέος κορωνοϊός σε κάθε γωνιά του πλανήτη!

 Προφανώς οι εικόνες «αποκάλυψης» στην γειτονική μας χώρα, δεν τους έχουν λυγίσει ακόμη, πόσο μάλλον πτοήσει να ανακρούσουν πρύμναν. Κρίμα και ντροπή συνάμα!

Ένας σαραντάρης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ