Επιτέλους ήρθε η ώρα σου! – Γίνε πρωθυπουργός!

Για πρώτη φορά ο «νέο-Έλληνας» έχει μια μοναδική ευκαιρία να γίνει απλά Έλληνας!

Μικρό παιδί ακόμη θυμάμαι τους μεγαλύτερους μου να λένε: «Κάνε με μια ημέρα πρωθυπουργό και θα αλλάξω την Ελλάδα». Μεγάλωσα και ακόμη το σχετικό «αίτημα» υπάρχει διάχυτο στην ελληνική κοινωνία.

Η διαφορά πλέον είναι ότι το «αίτημα» αυτό, το ζητούν οι συνομήλικοι μου… τα παιδιά των μεγαλύτερων μου τότε! Ναι και αυτοί θέλουν να γίνουν για μια ημέρα πρωθυπουργοί! 

Και φτάσαμε στο 2020, σε μια περίοδο πολύ περίεργη, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλο τον κόσμο, η οποία έρχεται να αναδείξει την ατομική ευθύνη του καθενός από εμάς και ταυτόχρονα τις ηγετικές του αρετές στο δικό μας μικρόκοσμο. Στην οικογένεια του, στον χώρο της εργασίας του, στο κοινωνικό του περιβάλλον!

Εχθές λοιπόν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε ένα διάγγελμα – μήνυμα – που δεν έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα, στον ελληνικό λαό, μας κοίταξε στα (έναν – προς έναν) μάτια και μας μετέφερε το μήνυμα της ευθύνης. Της ευθύνης προς τους οικείους μας και την κοινωνία συνολικότερα.

Ας γίνουμε λοιπόν όλοι μας πρωθυπουργοί στον δικό μας μικρόκοσμο και ας πετάξουμε επιτέλους (ντρέπομαι που το γράφω και το διαβάζω) το πρόθεμα «νέο» στο νέο-Έλληνας και ας γίνουμε ξανά Έλληνες!

Εξάλλου σε ένα χρόνο θα πρέπει να το «γιορτάσουμε», τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ας το «γιορτάσουμε» υγιείς (όλοι) και κυρίως σοφότεροι!

ΥΓ 1: Μπορεί η 10ετής κρίση να μην μας δίδαξε πολλά (όπως φαίνεται) αλλά (όπως επίσης φαίνεται) ο κορωνοϊός έχει να μας διδάξει πολλά!

ΥΓ 2: Μήπως στο υπουργείο Οικονομικών να πάρουν κάποια «ταχύρρυθμα» μαθήματα από τους συναδέλφους τους στο υπουργείο Υγείας.

ΥΓ 3: Αλήθεια τώρα σας ενόχλησε ο ήχος του μηνύματος του 112; Είστε καθόλου σοβαροί;

ΥΓ 4: Ευτυχώς εγώ δεν θέλω να γίνω πρωθυπουργός! Λέω όμως να γίνω υπεύθυνος πολίτης! Γίνε και εσύ. Ας γίνουμε όλοι!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ