Tα μέτρα για τον κορωνοϊό πρέπει να είναι οριζόντια

Δεν ζητάμε χάρη… το μήνυμα των μικρών επιχειρήσεων

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις στα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας προκειμένου να συγκεκριμενοποιήσουν και να ανακοινώσουν από κοινού τη Δευτέρα, μέτρα για τους τομείς της Οικονομίας και τις περιοχές που πλήττονται από τη λήψη των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες του emea, εξετάζει σε βάθος όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία που συλλέγει σε συνεχή βάση για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην ελληνική οικονομία και γενικότερα στο επιχειρείν, με θέληση να βοηθήσει όσο μπορεί να περιορισμούς οι συνέπειες που ήδη είναι ορατές.

Ενόψει των ανακοινώσεων της Δευτέρας, το μήνυμα που με αγωνία στέλνουν επαγγελματικοί φορείς, σωματεία και μεμονωμένοι επαγγελματίες που επικοινώνησε το emeagr είναι σαφές και ηχηρό: «Τα μέτρα να μην περιοριστούν μόνον σε περιοχές που έχουν εμφανιστεί κρούσματα. Ειδικά στον τομέα φορολογικών διευκολύνσεων κάποια τουλάχιστον μίνιμουμ μέτρα θα πρέπει να αφορούν το σύνολο του επιχειρείν, ιδιαίτερα των μικρών επιχειρήσεων όλων των κλάδων της οικονομίας και των υπηρεσιών».

«Δεν ζητάμε χάρη»: Το μήνυμα των μικρών επιχειρήσεων

Οι μικροί επιχειρηματίες δεν ζητούν να τους «χαριστούν» οι υποχρεώσεις τους, αλλά έμπρακτη κατανόηση και συγκεκριμένες διευκολύνσεις για την αποπληρωμή τους.

Όπως επισημαίνουν μετά από μια δεκαετή δραματική κρίση που τους οδήγησε σχεδόν σε αφανισμό, ο κορωνοϊός τους πέτυχε στην φάση ανόρθωσης. Αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύει όλη αυτή η προσπάθεια να τιναχθεί στον αέρα με ότι συνεπάγεται αυτό για την προσπάθεια διατήρησης των θετικών ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας.

«Κάποια λοιπόν ουσιαστικά μέτρα θα πρέπει να αφορούν το σύνολο των ΜΜΕ» τονίζουν μια ημέρα πριν τις κρίσιμες ανακοινώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ