Πολιτικός Παρατηρητής: Η αθέατη πλευρά της ελληνικής πολιτικής σκηνής…

Όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο της Βουλής, όσα λέγονται πίσω από κλειστές πόρτες υπουργικών γραφείων και όσα ακούγονται σε άτυπες συναντήσεις και ανεπίσημες συζητήσεις.
  • Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει σε βουλευτές – σχεδόν- όλων των κομμάτων η αιφνιδιαστική παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού και αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με τις αιχμές κατά του Κώστα Καραμανλή και τις -αλά Πάπα- συμβουλές για τον χειρισμό των θεμάτων με την Τουρκία από την εκάστοτε κυβέρνηση.
  • Όπως πολύ επιτυχημένα σχολίασε πρώην υπουργός: «Καλά αυτός τα Ίμια από τις…εφημερίδες τα έμαθε; Ήταν αλλού; Άντε μην ανοίξω το στόμα μου…».
  • Αίσθηση έχουν προκαλέσει στην Ρουμανία τα δημοσιεύματα πως πίσω από την ολλανδική επενδυτική I3CP Holdings που εξαγόρασε το 85,23% της τρίτης μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της χώρας City Insurance (από την Vivendi), βρίσκεται…η Ελληνική Εκκλησία!
  • Μάλιστα, αναφέρουν συγκεκριμένα στοιχεία και πρόσωπα που συνδέονται με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και μη κυβερνητικούς οργανισμούς που έχουν ιδρύσει εκκλησιαστικοί φορείς στην Ελλάδα. Επώνυμοι αρθρογράφοι και σχολιαστές ζητούν να προχωρήσει σε επίσημο έλεγχο της εταιρείας η Κεντρική Τράπεζα της Ρουμανίας πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία εξαγοράς.
  • Αλήθεια στην Ελλάδα η I3CP Holdings γιατί απορρίφθηκε από τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους της Εθνικής Τράπεζας στον διαγωνισμό για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής;
  • Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός πως ξεκίνησε ήδη η τελική διαδικασία για την επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης, στην οποία μετέχουν τέσσερις ξένοι και δυο Έλληνες (διακεκριμένοι καθηγητές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού μάλιστα), έχει παραλάβει φακέλους για 20 υποψηφίους με αξιόλογα βιογραφικά και προϋπηρεσία αλλά την τελική επιλογή του…εκλεκτού θα εγκρίνει το Μέγαρο Μαξίμου. Πιθανότατα στο τέλος του μήνα ή στις αρχές Μαϊου.
  • Μεγάλη γκρίνια και πολλά παράπονα έχει προκαλέσει η αργή (ως γραφειοκρατική για τα δεδομένα της ΕΕ) διαδικασία για την έγκριση και έκδοση μόνιμων αδειών διαδικτυακών παιχνιδιών και στοιχήματος από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.
  • Ειδικά οι ενδιαφερόμενες εταιρείες που δεν λειτουργούν ήδη με τις λεγόμενες προσωρινές άδειες διαμαρτύρονται -διακριτικά και ανεπίσημα ακόμα- πως θα χάσουν το πολύ σημαντικό διάστημα της διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου (γνωστό και ως Euro2021) που ξεκινάει στις 13 Ιουνίου.
  • Με ποιο γνωστό στέλεχος επενδυτικής τράπεζας με παγκόσμια ακτινοβολία φέρεται να έχει συχνή επικοινωνία το τελευταίο διάστημα ο επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού, Άλεξ Πατέλης;
  • Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απάντησε στη Βουλή στην επίκαιρη ερώτηση για το θέμα της αστυνομικής φύλαξης του γνωστού παρουσιαστή και νεόκοπου εκδότη Μένιου Φουρθιώτη, αλλά, το πρόβλημα με την προστασία δημοσίων προσώπων φαίνεται πως δεν θα λυθεί άμεσα.
  • Για παράδειγμα πως μπορεί να εξηγηθεί η ύπαρξη αστυνομικής συνοδείας σε πρώην επιχειρηματία που έχει επισήμως πτωχεύσει και δεν ασκεί καμία δραστηριότητα για περισσότερο από 3 χρόνια για να κάνει τις βόλτες του στο Ψυχικό, την Κηφισιά και την Γλυφάδα. Και δεν είναι και ο μοναδικός.
  • Άραγε αληθεύουν οι φήμες ότι έχουν φθάσει μέχρι τα γραφεία του Μεγάρου Μαξίμου έντονα παράπονα με πολλές αιχμές (όχι επίσημες καταγγελίες) για ορισμένους όρους της συμφωνίας για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο επενδυτικό fund CVC Capital Partners; Μάλιστα, φημολογείται πως υπάρχουν συγκεκριμένες αιχμές για την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ