Πολιτικός Παρατηρητής: Η αθέατη πλευρά της ελληνικής πολιτικής σκηνής…

Όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο της Βουλής, όσα λέγονται πίσω από κλειστές πόρτες υπουργικών γραφείων και όσα ακούγονται σε άτυπες συναντήσεις και ανεπίσημες συζητήσεις.
  • Οι φήμες για ανασχηματισμό μπορεί να υποχώρησαν, το θέμα να τέθηκε στο περιθώριο λόγω της εξέλιξης της πανδημίας και της επιβολής εθνικής καραντίνας για δεύτερη φορά από τον περασμένο Μάρτιο αλλά οι πληροφορίες λένε πως ο πρωθυπουργός έχει λάβει τις αποφάσεις του για συγκεκριμένα πρόσωπα και δεν έχει αλλάξει γνώμη.
  • Σύμφωνα με πληροφορίες ως κατάλληλο χρονικό διάστημα θεωρείται – με τα σημερινά δεδομένα – το δεύτερο 15νθημερο του Ιανουαρίου. Ειδικά αν έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού και έχει ξεκινήσει η επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας.
  • Το εγκώμιο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Αντώνη Σκυλακάκη πλέκουν στελέχη του πρωθυπουργικού γραφείου, μέλη της κυβέρνησης και εργαζόμενοι του υπουργείου. Εξαιρετικά είναι τα σχόλια για ακόμα τέσσερις γενικούς γραμματείς τριών διαφορετικών υπουργείων οι οποίοι δεν αποκλείεται να αναβαθμιστούν σε υφυπουργούς, όπως έγινε και με τον Νίκο Χαρδαλιά.
  • Αντιθέτως ορισμένα μέλη της κυβέρνησης συνεχίζουν να κάνουν ότι περνάει από…το χέρι τους τόσο με αποφάσεις όσο και ενέργειες για να τεθούν εκτός κυβερνητικού σχήματος. Ειδικά, ένας υπουργός που συγκεντρώνει τα παράπονα απλών πολιτών και στελεχών του κόμματος. Το χειρότερο από όλα όμως φαίνεται ότι έχει παρασυρθεί από την εξουσία και παρά τις διακριτικές παρατηρήσεις υποπίπτει σε συνεχόμενα ατοπήματα.
  • Σε ποιά επιχείρηση του ευρύτερου Δημόσιου τομέα λειτούργησε ως…ειδικός σύμβουλος ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, παρέχοντας πολύτιμη τεχνογνωσία στην διοίκηση, δουλεύοντας επί μήνες βράδια και σαββατοκύριακα;
  • Μεγάλη ικανοποίηση ακούγεται ότι υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου για το έργο του Διευθ. Συμβούλου των ΕΛΤΑ, Γιώργου Κωνσταντόπουλου καθώς μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο έχει καταφέρει να περάσει αλλαγές που δεν είχαν γίνει τις περασμένες τρείς δεκαετίες. Σχεδόν αθόρυβα κατάρτισε σχέδιο εξυγίανσης, στρατηγικό επιχειρηματικό σχέδιο και πλάνο ψηφιακού μετασχηματισμού της εταιρείας.
  • Για όσους όμως ήξεραν την προϋπηρεσία του σε θέσεις ευθύνης μεγάλων επιχειρήσεων (IBM,Microsoft, Google, Oracle,κ.α.) ήταν σίγουροι για την αποτελεσματικότητά του στα ΕΛΤΑ.
  • Ποιό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και νυν Δημοτικός Σύμβουλος δημοσιεύει στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες από πολυτελή αυτοκίνητα και βίλες που κατέχει βεβαίως νομίμως στο εξωτερικό, κατηγορώντας τον κορωνοϊό για την αδυναμία του να τα απολαύσει το τελευταίο χρονικό διάστημα; Αφελής ή απλά προκλητικός;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ