emea business monitor

Πρός αναζήτηση νέων…γραφείων

Τί συμβαίνει και ο κόσμος αντιδρά διαφορετικά στο δεύτερο lockdown, αδυνατεί να ανταποκριθεί στην απαγόρευση και νιώθει ακόμα πιο κουρασμένος, εκνευρισμένος και αδύναμος στο να συγκεντρωθεί σε ότι κάνει;

Σε κάθε συζήτηση που ξεκινάει με κόσμο τις τελευταίες ημέρες και ενώ η κατάσταση της πανδημίας έχει φτάσει σε οριακά επίπεδα και η πλειοψηφία έχει δεχθεί για μια ακόμη φορά την παραμονή στο σπίτι, την εργασία από το σπίτι και τα παιδιά στο σπίτι…, παρόλη την ομοιότητα των συνθηκών με το πρώτο lockdown, αυτή τη φορά η ψυχολογία, η συμπεριφορά αλλά και η απόδοση όλων σε ότι κάνουμε είναι διαφορετική.

Και ενώ θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ότι αυτή τη φορά, η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη οπότε και η παραμονή μας στο σπίτι ακόμα πιο σημαντική, πολύς κόσμος νιώθει απελπισμένος, κουρασμένος, θυμωμένος και αδυνατεί να δεχθεί για άλλη μια φορά την τηλε-εργασία σαν να είναι μια κανονικότητα πια. Μπορεί να είμαστε εξοικειωμένοι με την παραμονή στο σπίτι, με τα διαδικτυακά meetings, με τα άπειρα email να έρχονται και να μην προλαβαίνουμε να τα απαντήσουμε, με τα πολλά παράλληλα projects που ταυτόχρονα απαιτούν το χρόνο μας, με τα τηλέφωνα να χτυπάνε, σε αυτό που δεν είμαστε όμως ακόμα εξοικειωμένοι είναι με την απουσία συναδέλφων στον ίδιο χώρο, τουλάχιστον αυτών με τους οποίους συνεργαζόμασταν όμορφα και επικοινωνούσαμε.

Οι έρευνες το χρονικό διάστημα μεταξύ των δύο lockdown έχουν δείξει τις πρώτες επιπτώσεις που έχει στην ψυχική μας υγεία η απομόνωση από το χώρο εργασίας, η έλλειψη επικοινωνίας με τους συναδέλφους αλλά και η κοινωνική απομόνωση από τους γύρω μας. Όπως είχε πεί και ο Αριστοτέλης:  «ο άνθρωπος είναι ον φύσει κοινωνικό και πολιτικό. Αυτός που μπορεί να ζήσει μακριά απ’ τις ανθρώπινες κοινωνίες είναι θηρίο ή θεός».

Και οι πρώτες επιπτώσεις του πόσο θηρίο μπορεί να γίνει ο άνθρωπος έχουν αρχίσει να εμφανίζονται. Θέλει εννέα μήνες να φανεί η αλλαγή στην συμπεριφορά μετά από μια μεγάλη αλλαγή που θα προκύψει όπως αυτή του lockdown, όπως έδειξαν οι έρευνες. Εννέα μήνες για να συνειδητοποιήσουν ο οργανισμοί και εργαζόμενοι πώς και πού μπορούν να είναι πιο αποδοτικοί, συγκεντρωμένοι και χαρούμενοι με τη δουλειά τους.

Μπορεί εδώ και μια δεκαετία πολλοί επαγγελματικοί χώροι να ήταν διαμορφωμένοι διαφορετικά με στόχο την επικοινωνία των εργαζομένων σε ανοικτούς χώρους, να παρείχαν όμορφο περιβάλλον, γυμναστήριο, τραπεζαρία ή ακόμα και ειδικούς χώρους χαλάρωσης, σήμερα όμως για κάθε εργαζόμενο φαντάζει διαφορετικό πια το τί σημαίνει γραφείο και τί σημαίνει επαγγελματική επιτυχία.

Με το δεύτερο lockdown, ο ορισμός τί μου προσφέρει ο επαγγελματικός χώρος, ή το γραφείο έχει λάβει άλλες διαστάσεις. Στο πρώτο lockdown όσοι μείναμε σπίτι και εργαστήκαμε από το σπίτι το αντιμετωπίσαμε με μια διάθεση που πιο πολύ είχε μια δόση ανακούφισης και ικανοποίησης που μας δίνεται η ευκαιρία να μείνουμε σπίτι.

Από συναισθηματικής άποψη μας έδωσε μια ελευθερία στον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε το χρόνο μας, την οικογένειά μας, τη ζωή μας εκτός γραφείου. Για κάποιους ίσως δόθηκε και η ευκαιρία να βρουν αυτή την ισορροπία που έψαχναν μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Ήταν στο χέρι τους να οργανώσουν και να διαμορφώσουν μια πιο…ανθρώπινη καθημερινότητα. Ο χρόνος παραμονής δεν ήταν πολύς ώστε να νιώσουμε οι περισσότεροι τις συνέπειες του εγκλεισμού. Το γεγονός ότι είμασταν κύριοι του εαυτού μας, αποκτήσαμε έλεγχο στην ταχύτητα της καθημερινότητάς μας ή ακόμα και αφεθήκαμε “ελεύθεροι” από τα πρέπει του γραφείου, μας χαροποίησε!

Και αυτό ήταν το βασικό συναίσθημα του πρώτου lockdown. Ελευθερία και αυτο-έλεγχος της καθημερινότητάς μας όπως εμείς τη θέλαμε. Και πορευτήκαμε με αυτό το ..πρωτόγνωρο για κάποιους συναίσθημα. Και ήρθε το δεύτερο lockdown στο οποίο ουσιαστικά αρχίσαμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες του εγκλεισμού τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική μας ζωή.

Στο δεύτερο lockdown δεν αντιλαμβανόμαστε καμία ελευθερία και καμία ισορροπία στη ζωή μας και κανένα έλεγχο από τη μεριά μας στο πώς θέλουμε να βιώνουμε την καθημερινότητά μας. Τα περισσότερα στελέχη δηλώνουν ότι εργάζονται ασταμάτητα, πολύ περισσότερο από ότι στο γραφείο πια, ο όγκος δουλειάς παραμένει ο ίδιος αλλά και η απόδοση σε ότι κάνουν ακόμα πιο χαμηλή, με τα επίπεδα συγκέντρωσης εξίσου χαμηλά και τη συναισθηματική φόρτιση στα ύψη.

Τί τελικά αποζητούμε ως άνθρωποι και ως εργαζόμενοι; Τί χρειάζεται τελικά να αλλάξει στον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε ώστε να μπορούμε να είμαστε αποδοτικοί σε ότι κάνουμε αλλά και χαρούμενοι;

Το δεύτερο lockdown λοιπόν μας φάνηκε πιο βαρύ γιατί μας υπενθύμισε τη δύναμη του ελέγχου που όλοι έχουμε ανάγκη στην καθημερινότητά μας και που επαγγελματικά κερδίσαμε φαινομενικά κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown. Την ανάγκη να διεκδικήσουμε το χώρο μας, την ηρεμία μας, την ώρα που θα κάνουμε διάλλειμα, θα μιλήσουμε στο τηλέφωνο ή θα απαντήσουμε στα email. Οι οργανισμοί με την επιστροφή μας στην καθημερινότητα που είχαμε προ-πανδημίας χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουν τί σημαίνει όμορφο εργασιακό περιβάλλον.

Κατά τη γνώμη μου οι παροχές και η “ομορφιά” ενός εργασιακού περιβάλλοντος δεν χρειάζεται να βασίζεται στα μεγάλα, open air γραφεία, στα γυμναστήρια εντός χώρου, χρειάζεται να βασίζεται στη δυνατότητα του να έχει κάθε εργαζόμενος χρόνο για τον εαυτό του που θα τον ορίζει ο ίδιος και θα του δίνει την ελευθερία να διαχειριστεί την καθημερινότητά του με τέτοιο τρόπο που και αποδοτικός θα είναι και χαρούμενος. Η ελευθερία στο πώς θέλω να εργάζομαι, με τον τρόπο που ξέρω ότι θα είμαι πιο αποδοτικός, ήρεμος, επικοινωνιακός, ανθεκτικός, προσαρμοστικός σε κάθε αλλαγή και διαχείριση κρίσης, όπως αυτή που ζούμε.

Για μια ακόμα φορά, οι δεξιότητες του πώς διαχειριζόμαστε την καθημερινότητά μας βγήκαν στην επιφάνεια ως τα βασικά όπλα που χρειάζεται να διαθέσουμε. Αν κάτι λοιπόν μας άφησε η πανδημία είναι να δούμε λίγο πιο βαθιά τις ανάγκες του ανθρώπου, εργαζόμενου γιατί όταν αυτές καλυφθούν τότε ο άνθρωπος είναι ήρεμος, ευτυχισμένος και χαρούμενος το ανταποδίδει με έργα πολύ σημαντικά και δείχνει την ευγνωμοσύνη του!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.