Πολιτικός Παρατηρητής: Η αθέατη πλευρά της ελληνικής πολιτικής σκηνής…

Όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο της Βουλής, όσα λέγονται πίσω από κλειστές πόρτες υπουργικών γραφείων και όσα ακούγονται σε άτυπες συναντήσεις και ανεπίσημες συζητήσεις.
  • «Αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω» (δηλ.παρευρισκομένου του αρχηγού όλοι οι άλλοι συμμορφώνονται) έλεγαν οι αρχαίοι και σε λίγα 24ώρα θα φανεί αν θα δικαιωθούν για άλλη μια φορά. Στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ η Γερμανίδα Καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ ζήτησε τη λήψη άμεσων δραστικών μέτρων για την ανακοπή του δεύτερου κύματος της πανδημίας, τονίζοντας πως ο μόνος τρόπος είναι «γρήγορα και σύντομα lockdown», παρά τις αντίθετες απόψεις που έχουν εκφραστεί δημόσια από τις αρχές Σεπτεμβρίου.
  • Μάλιστα σε …υπερασπιστή των θέσεων υπερ της ανοιχτής οικονομίας και κατά του μέτρου της καραντίνας, ο οποίος ζήτησε να αναζητηθούν άλλες – εναλλακτικές- λύσεις, φέρεται να απάντησε σε αυστηρό τόνο πως «Θα έπρεπε να το έχουμε κάνει νωρίτερα».  Και του κόπηκε η ανάσα! 
  • Απίστευτο κι όμως αληθινό…. Τα αμερικανικά υπερσύγχρονα μαχητικά πέμπτης γενιάς με ικανότητες stealth F-35 που είχαν τα διακριτικά της τουρκικής αεροπορίας και χρησιμοποιούσαν Τούρκοι για εκπαίδευση στις ΗΠΑ, θα είναι μάλλον τα πρώτα 6 που θα αποκτήσει η ελληνική πολεμική αεροπορία! 
  • Η πρόσφατη δοκιμή του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 με πραγματικά πυρά έναντι κινούμενων στόχων ήταν η …σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής ακόμα και των φανατικών ρεπουμπλικάνων που υποστηρίζουν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ που φαίνεται να έχει αδυναμία στον Ερντογάν. 
  • Σύμφωνα με πληροφορίες Αμερικανών γερουσιαστών που συμμετέχουν στην ειδική επιτροπή άμυνας η πώληση των πιο προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς στον κόσμο στην Ελλάδα πρέπει να θεωρείται δεδομένη καθώς φέρεται να υπάρχει μυστική συμφωνία των δυο κυβερνήσεων για συνολικά 20 αεροσκάφη F-35A Lightning II, με τα πρώτα 6 να παραδίδονται στην Ελλάδα τον επόμενο χρόνο για την εκπαίδευση των πιλότων και να προσγειώνοντας σε αεροπορική βάση της χώρας μας στις αρχές του 2022. Ανακοινώσεις θα γίνουν αλλά μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές με κάθε επισημότητα. 
  • Αν μάλιστα δεν έπρεπε να βαφτούν εκ νέου στα γαλάζια χρώματα της ελληνικής αεροπορίας μπορεί οι Αμερικανοί να τα είχε παραδώσει και νωρίτερα. Οι ειδικοί λένε πάντως ότι η εκπαίδευση σε ένα τόσο εξελιγμένο τεχνολογικά αεροσκάφος θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την καθυστέρηση της ένταξής τους στην Πολεμική Αεροπορία και όχι τα διακριτικά στα φτερά τους…
  • Ποιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που επιστρέφει στην ελληνική πολιτική σκηνή μετά από χρόνια στο εξωτερικό, όπου είχε διοριστεί σε εξέχουσα θέση διεθνούς οργανισμού, συμπεριφέρεται σαν υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝ. ΑΛ.) και έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις στελεχών και υπαλλήλων; 
  • Οδηγό, σωματοφύλακα και σεφ ούτε σε βουλευτές, ούτε σε στελέχη του ΚΙΝΑΛ προβλέψει το καταστατικό ή ο κανονισμός του κόμματος. Και προφανώς δεν πρόκειται να γίνει εξαίρεση για τον ίδιο.  
  • Θα μπερδεύτηκε φαίνεται με τα μεγαλεία από την εποχή Σημίτη που έδινε εντολές από το τηλέφωνο…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ