Digital Boom!

Η επένδυση της Microsoft αλλάζει τα δεδομένα στην Ελλάδα

Η Αθήνα. Η Ελλάδα. Όλοι κινούμαστε γύρω από την επένδυση της Microsoft που ανακοινώθηκε εχθές και η οποία σε απόλυτους αριθμούς φαίνεται ότι θα φτάσει και ίσως ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ! Αξίζει σε αυτό το σημείο να προσθέσουμε ένα ακόμη στοιχείο, για τους αριθμολάτρεις, που αφορά την κεφαλαιοποίηση της αμερικανικής εταιρείας η οποία ξεπερνά τα 180 δισ. δολάρια, μια κεφαλαιοποίηση ανάλογη με το ΑΕΠ της χώρας. Οι συνειρμοί δικοί σας!  

Στο σημερινό κείμενο δεν θα σταθούμε στις λεπτομέρειες της συγκεκριμένης συμφωνίας, εξάλλου εχθές γράφτηκαν όλα αναλύοντας τα δεδομένα της επένδυσης. Μια συμφωνία που ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος σύμφωνα με όσα δήλωσε και ο Πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith, αποτέλεσε αρχιτέκτονα και ακρογωνιαίο λίθο αυτής της συμφωνίας.

Βεβαίως δεν θα πρέπει να αφήσουμε έξω από το κάδρο και την ανακοίνωση της ΔΕΗ, η οποία μετεξελίσσεται σε έναν σύγχρονο οργανισμό μεταβάλλοντας το DNA της, καθώς σε αυτό προσέθεσε στοιχεία που αφορούν την τεχνολογία, η οποία επιχειρεί να μας συστηθεί εκ νέου, «ανοίγοντας» διάπλατα το δρόμο για μια νέα εποχή που η βάση της θα στηριχθεί στην καινοτομία.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η επένδυση αυτή της Microsoft, που φαίνεται να έχει φυσικά και τις «ευλογίες» της κυβέρνησης των ΗΠΑ, αναμένεται πως θα δημιουργήσει ένα ισχυρό «τσουνάμι» επενδύσεων προς την χώρα μας, επενδύσεις που θα κινηθούν πρωτίστως γύρω από την ψηφιακή οικονομία. Οι ίδιες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα επενδυτικό «κύμα» η δυναμική του οποίου μπορεί να φθάσει ακόμη και σε βάθος 5ετίας.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τις επενδύσεις που ήδη έχουν πραγματοποιήσει στο πεδίο της τεχνολογίας και άλλοι πολυεθνικοί οργανισμοί των ΗΠΑ, όπως λ.χ. η Cisco και η Pfizer, γεγονός που μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Επιμονή, επιμονή, σχεδιασμός, εκτέλεση, πίστη, επαγγελματισμός, εμπιστοσύνη, κάνω και όχι -απλά- λέω. Στοιχεία, τα οποία όχι απλά χαρακτηρίζουν το game plan με το οποίο κινήθηκαν οι εμπλεκόμενοι stakeholders της σημαίνουσας συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της ηγέτιδας εταιρείας λογισμικού στον κόσμο, Microsoft, αλλά δύναται να αποτελέσει ένα εξαιρετικά λειτουργικό όσο και αποτελεσματικό πλαίσιο με βάση το οποίο όλοι μας ανεξαιρέτως μπορούμε να κινούμαστε στην καθημερινή πρακτική μας. Αν μη τι άλλο, ένα χαρακτηριστικό από το συγκεκριμένο deal που θα πρέπει να κρατήσουμε αφορά στην απαιτούμενη αλλαγή κουλτούρας και σκεπτικού, προς το επαγγελματικότερο, το καλύτερο, το αποδοτικότερο. Μια δοκιμή, αρκεί να μας πείσει! 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ