Η επιτυχία δεν είναι συνυφασμένη με την νοημοσύνη, αλλά με την ελευθερία

Αν θέλετε να είστε απόλυτα επιτυχημένοι, δεν  είναι και τόσο καλή ιδέα να επιμένετε σε αυθεντίες, σε κανόνες και σε πρέπει, αλλά να αναπτύξετε το ελεύθερο πνεύμα σας

Αλήθεια είναι ότι οι συνταγές της αυθεντίας και των πρέπει, μας έχουν γίνει συνήθεια στη ζωή μας. Αφού οι ειδικοί μας συμβουλεύουν για το πώς πρέπει να τρεφόμαστε υγιεινά, να κοιμόμαστε 8 με 10 ώρες, ενώ άρθρα, μας κατακλύζουν πώς η επιτυχία κάθε ηγέτη έχει απόλυτη σχέση με την ταχύτητα δράσης του.

Ωστόσο, επιβεβαιώνω ότι μερικά από τα πιο έξυπνα και επιτυχημένα άτομα στον Πλανήτη ολόκληρο είναι αυτά που έχουν κάνει την εξαίρεση στον κανόνα.

Αν θέλετε να είστε απόλυτα επιτυχημένοι, δεν  είναι και τόσο καλή ιδέα να επιμένετε σε αυθεντίες, σε κανόνες και σε πρέπει, αλλά να αναπτύξετε το ελεύθερο πνεύμα σας. Οι κανόνες είναι για να τους χρησιμοποιούμε  για την καλή λειτουργία και ανάπτυξη μιας επιχείρησης και μιας ομάδας και σε λογικές ποσότητες όπως την ζάχαρη και το αλάτι στη ζωή μας. Και για αυτό ακριβώς μας μιλάει ο Αριστοτέλης, ο οποίος μας αναφέρει πώς: Δεν υπάρχει μεγάλη ιδιοφυΐα χωρίς μείγμα τρέλας.

Και αν αναλογιστεί κανείς, ότι δε θα ήθελε να είναι μέρος αυτού του περίφημου 1% του πλανήτη και να είναι μεταξύ εκείνων που αψηφούν το status quo και κάνουν τους συνεταιρισμούς, να δαγκώνουν καλά την γλώσσα τους πριν μιλήσουν.

Η επιτυχία δεν είναι συνυφασμένη με την νοημοσύνη, αλλά με την ελευθερία επίσης.

Τελικά, ποιοι είναι εκείνο το 1% και ποια είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά τους;

Είναι Βαθιά Σκεπτόμενοι & Abstract  Thinkers

Είναι αφηρημένοι στοχαστές και κάνουν πολλά και διαφορετικά πράγματα από όσα οι περισσότεροι. Τείνουν να έχουν τον δικό τους μοναδικό ρυθμό και χρώμα.  Σκέπτονται πάντα έξω από το κουτί. Απολαμβάνουν απλώς τις σκέψεις τους σε ένα διαφορετικό πρακτικό επίπεδο. Ενώ είναι μόνοι τους , προσπαθούν να δώσουν μια εξήγηση για το γιατί τα Α και Β οδηγούν στο Γ ή γιατί το Α δεν λειτούργησε.  Σκέπτονται συνεχώς πρακτικά και τα νεύρα στον εγκέφαλό  τους πυροδοτούνται δημιουργικά. Καταπιάνονται ακόμα και με τους αστερισμούς στον έναστρο ουρανό και αυτό δεν είναι τυχαίο, εφόσον πάντα τους δίνει δημιουργικές  λύσεις. Είναι  υπέροχοι και ανεξάντλητοι Οραματιστές.

Δεν λένε όχι στην Νυκτερινή  δραστηριότητα

Δεν υπάρχει ξεκούραση για εκείνους. Σήμερα, οι ευφυείς άνθρωποι είναι πιο πιθανό να  είναι εκείνοι που εργάζονται συνέχεια ακόμα και τα βράδια. Σε μια μελέτη που διεξήχθη ανάμεσα σε νέους τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα ευφυή άτομα πήγαιναν για ύπνο αργότερα τις καθημερινές και τα σαββατοκύριακα από ό,τι οι λιγότερο ευφυή άτομα. Αυτό συμβαίνει επειδή εκείνα που είναι ενεργητικά και δημιουργικά άτομα είναι επίσης συχνά κατά της καθιέρωσης και των στενών κανόνων.  Αρνούνται να συμμορφωθούν με τον κοινωνικό κανόνα να κοιμηθούν και να ξυπνήσουν στις προτεινόμενες ώρες. Αντ ‘αυτού, ανοίγουν τις δικές τους ατζέντες, εργάζονται τις δικές τους ώρες, έχουν στόχο και σκοπό στο αποτέλεσμα.

Ξέρουν καλά πως να χειρίζονται τα προβλήματα

Οι ευφυείς άνθρωποι δεν αποτελούν ακριβώς την εξαίρεση στον κανόνα. Ωστόσο, είναι πιο πιθανό να χειριστούν μια χαοτική κατάσταση με τον πιο παραγωγικό και αποτελεσματικό τρόπο. Είναι σε θέση να δουν μέσα  σε μια θύελλα πιο καθαρά από άλλους και είναι εξοπλισμένοι με την ικανότητα αυτοσχεδιασμού και επίλυσης προβλημάτων. Αυτό, από μόνο του πηγάζει από την Ελευθερία της δημιουργικής σκέψης, και την προσαρμοστικότητα.

Άγονται από την περιέργεια 

Μερικοί από τους πιο έξυπνους ανθρώπους είναι αυτοί που δεν έχουν μεγαλώσει ποτέ. Σκεφτείτε κάτι λιγότερο από τον Peter Pan και τον Tom Hanks στο Big. Τα παιδιά ηλικίας 30 έως 50 ετών που δεν έχουν χάσει την παιδική τους περιέργεια τείνουν να είναι πολύ πιο καινοτόμοι, δημιουργικοί και πρωτότυποι στην τέχνη τους, στην επικοινωνία τους  και σε ότι μα ότι καταπιάνονται, ενώ βρίσκουν τον τρόπο να κάνουν τη μάθηση νέων πραγμάτων το νέο τους ‘’παιχνίδι’’. Αν λοιπόν ξεχνάτε να είστε παιδιά, ήρθε ξανά η ώρα να θυμηθείτε πως το να αναρωτιέστε “γιατί”, “τι” ή “πώς” μπορεί να ανοίξει την πόρτα σε μια νέα διάσταση γνώσης και μπορεί να σας εκπλήξει με τις επιτυχίες που θα κερδίσετε στην πορεία!

Βρίσκουν πάντα εναλλακτικές και λύσεις

Τους αρέσει να θέτουν στον εαυτό τους σημαντικές ερωτήσεις όπως τι μπορούν  να έχω σαν εναλλακτική όταν η μοναδική τους επιλογή έχει χαθεί. Η ζωή για εκείνους σημαίνει σχεδιασμός και πλάνα μπροστά. Ερευνούν εναλλακτικές λύσεις και  δυνατότητες ενώ προετοιμάζονται για αλλαγή ακόμη και στις πιο ασήμαντες  τους αρέσουν οι όποιες ξαφνικές απογοητεύσεις που τους αφήνουν αβοήθητοι.

Προσπαθούν να ελίσσονται και να κρατούν πάντα ισορροπίες

Προσπαθούν όσο το δυνατόν περισσότερο για να έχουν μια επιτυχημένη ζωή που εκτείνεται, τις επιχειρήσεις, στις νέες γνώσεις,  τις δεξιότητες, την οικογένεια, τα business games τον ανταγωνισμό και με ότι άλλο καταπιάνονται.

Ακόμα και όταν δεν βρίσκονται στην κορυφή της λίστας, πάντα βρίσκονται στις 10 κορυφαίες θέσεις σε οτιδήποτε και αν κάνουν. Δίνουν πάντα την καλύτερη ευκαιρία στον γάμο και την καριέρα τους.  Βρίσκουν γρήγορα μια λύση όταν τα πράγματα πάνε στραβά ή αναζητάτε συμβουλές από έμπειρους και  άλλους επαγγελματίες ανθρώπους που έχουν προχωρήσει μπροστά.

Είτε είστε υπάλληλος, επιχειρηματίας, πατέρας, μητέρα, γυναίκα, σύζυγος, εργοδότης, γείτονας, φίλος ή οποιοδήποτε άλλο άτομο, αξίζετε να είστε ένα μοναδικό άτομο με καλή αύρα νοημοσύνης, ανοιχτό μυαλό, έτοιμο  πάντα για δράση και για επιτυχία στη ζωή του.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ