Η σημασία της αλλαγής και της προσαρμοστικότητας σε μια διαφορετική εποχή

Είναι μεγάλο όπλο είναι να ξέρουμε πως να αφήνουμε το Comfort Zone

Στο σημερινό απαιτητικό και γρήγορα εναλλασσόμενο εργασιακό περιβάλλον, η προσαρμοστικότητα είναι μια σπουδαία δεξιότητα και σημασία έχει η πρόθεση σε όλα μα όσα κάνετε. Σπουδαίο είναι να  είστε πάντα πρόθυμοι να αλλάξετε γιατί όπως και να το κάνουμε η Ζωή και οι συνθήκες αλλάζουν και ποτέ μα ποτέ δεν θα παραμείνουν οι ίδιες. Άλλωστε, όπως μας λέει και ο Charles Darwin,  δεν είναι το ισχυρότερο είδος που επιβιώνει, αλλά το πιο προσαρμοστικό στις αλλαγές.

Έτσι, εγώ εδώ θα συμπληρώσω, ότι στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι πρέπει να δανειστούμε την τέχνη και την προσαρμοστικότητα ενός Χαμαιλέοντα. Σε μια εποχή καθοριστική, όπου απλά οι πυλώνες μιας Στρατηγικής από μόνοι τους δεν έχουν Απολύτως καμία σημασία.

 Σε μια κρίσιμη εποχή, σε ένα πολύ σπουδαίο σημείο στον παγκόσμιο χάρτη, όπου μεταφερόμαστε  από την εποχή του Καπιταλισμού (Capitalism) στην εποχή του απόλυτου Ταλεντισμού (Talentism), η γνώση, η δημιουργικότητα και η δύναμη της προσαρμογής φαντάζει πλέον της αναγκαίας. Εδώ, για κάθε έναν  μεμονωμένο επαγγελματία και επιχείρηση, σημασία έχει πόσο άμεσα προσαρμόζεται και με ποια ταχύτητα εκτελεί τις αποφάσεις.  

IQ and AQ.

Ένα σπουδαίο στοιχείο που πρέπει να έχει ένας επαγγελματίας είναι η υψηλή αντίληψη, αλλά και η εξυπνάδα. Τίποτα όμως από τα δύο, δεν αξιώνει τόσο πολύ στην εποχή μας, όσο το υψηλό επίπεδο Προσαρμοστικότητας που προσμετράται σε ΑQ (Adaptability Quotient). Είναι σπουδαίο να φροντίσετε να έχετε τόσο το δικό σας, όσο και των εργαζομένων σας, ψηλά. Δεν υπάρχουν ακόμα συγκεκριμένα τεστ  προσμέτρησης του AQ για τους υποψήφιους εργαζομένους σας, μπορείτε ωστόσο να το ελέγξετε μέσα από μία σειρά ερωτήσεων στα Job Interviews.

Η Προσαρμοστικότητα εσωκλείει το Θάρρος, την Ανθεκτικότητα, την Ευελιξία, την Περιέργεια και την Ικανότητα επίλυσης προβλημάτων.

Η προσαρμοστικότητα είναι ένα σπουδαίο αγαθό για κάθε επαγγελματία άλλα και αποτελεσματικό εργαζόμενο.  Όλοι θέλουμε να είμαστε και να φερόμαστε ως ευέλικτοι, προσαρμόσιμοι, και ομαδικοί παίκτες.  Αυτό σημαίνει, ότι οφείλουμε να μην παραμένουμε άκαμπτοι, και  πέραν της ευελιξίας και της ανθεκτικότητας, να έχουμε Θάρρος και να δεχόμαστε πάντα τις αλλαγές ως νέες προκλήσεις.

Think Out of the Box.

Είναι μεγάλο όπλο είναι να ξέρουμε πως να αφήνουμε το Comfort Zone (την ζώνη άνεσης μας).

Οι αλλαγές μπορεί να φαίνονται δύσκολες επειδή απλά προτιμάμε να παραμείνουμε μέσα στη ζώνη άνεσης μας και θα αντισταθούμε σε οτιδήποτε απαιτεί από εμάς να βγούμε από αυτήν.

Επομένως, απαιτείται μια γενναία, μελετημένη και συνειδητή προσπάθεια, για να το κάνουμε, ακόμα και αν τρομάζουμε στις αλλαγές, στα ανοίγματα και στη δημιουργία νέων lines.

Συμμετέχοντας σε περισσότερες δραστηριότητες, εργασίες, σκέψεις και εμπειρίες, μελέτες και νέα Lines δραστηριοτήτων, που βρίσκονται εκτός της ζώνης άνεσης μας, τόσο πιο προσαρμόσιμοι θα είμαστε στα νέα δεδομένα.  

Επίσης, έρευνα δείχνει ότι, τα άτομα που είναι σε θέση να βρουν λύσεις σε ένα πρόβλημα, είναι καλύτερα σε θέση να αντιμετωπίσουν πολλά παράλληλα προβλήματα, από αυτά που δεν μπορούν.

 Κάθε φορά που αντιμετωπίζετε μια νέα πρόκληση, δημιουργήστε μια λίστα με μερικούς από τους πιθανούς τρόπους με τους οποίους θα μπορούσατε να λύσετε το πρόβλημα. Έτσι, αυξάνετε τις εναλλακτικές σας.

Αναζητήστε ευκαιρίες για να δοκιμάσετε, ερευνήσετε και εφαρμόσετε νέες δράσεις στις επιχειρήσεις σας, που θα σας κρατήσουν ψηλά, αφού αυτομάτως, αυτό θα σας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό σας.

Εν κατακλείδι σε αυτό το στάδιο που όλα αλλάζουν η επιτάχυνση και η προσαρμοστικότητα είναι τα δυο απόλυτα μεγέθη της εποχής μας!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ