Ανθρωπότητα ΑΕ;

Υπάρχει και μια φορά το χρόνο μια Γενική Συνέλευση (ΟΗΕ), αλλά τα μεγάλα πακέτα μετοχών εκπροσωπούνται από τους G7 – και τους G20 ως διευρυμένη Διοικούσα Επιτροπή

Ας υποθέσουμε ότι η Ανθρωπότητα είναι μια Ανώνυμη Εταιρεία και εμείς είμαστε Μέτοχοι. Και ας υποθέσουμε ότι οι Ηγέτες των χωρών είναι οι Διευθυντές των εργοστασίων και των διευθύνσεών της. Και για να είμαστε κάπως κοντά στην πραγματικότητα, στην οικογενειακή αυτή επιχείρηση, κουμάντο κάνει το κονκλάβιο των κληρονόμων των ιδρυτών, οι G7.

Αυτά τα μακρινά ξαδέλφια δεν πολυμιλιούνται μεταξύ τους αλλά έχουν να «τρέξουν» και ένα «μαγαζί». Υπάρχει και μια φορά το χρόνο μια Γενική Συνέλευση (ΟΗΕ), αλλά τα μεγάλα πακέτα μετοχών εκπροσωπούνται από τους G7 – και τους G20 ως διευρυμένη Διοικούσα Επιτροπή.

Πριν πάμε παρακάτω, κατανοούμε ότι σε μια τέτοια εταιρεία, αν είχατε μετοχές θα τις πουλάγατε όσο-όσο και θα φεύγατε. Εμείς δεν μπορούμε. Οπότε ο ρόλος του κάθε μικρομετόχου είναι να σηκώνεται στις Γενικές Συνελεύσεις και να προσπαθεί να ακουστεί όσο γίνεται περισσότερο, αλλιώς οι κληρονόμοι των μετοχών του θα φορτωθούν με χρέη.

Και μια στιγμή ανακαλύπτεται ένα malfunction, ίσως ένας ιός στο παγκόσμιο σύστημα πληροφορικής της εταιρείας. Όλα τα δίκτυα, όλοι οι servers, όλα τα PC, όλες οι συνδεδεμένες συσκευές δείχνουν ευάλωτες. Και επειδή δεν έχουμε Διευθυντή Πληροφορικής να πάρει μια πρώτη απόφαση και το κονκλάβιο τα φορτώνει ο ένας στον άλλον, το πρόβλημα έχει μεταδοθεί σχεδόν παντού.

Οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Πληροφορικής ψάχνουν να βρουν τι έχει γίνει, αλλά όσο δεν βρίσκουν άκρη, πολλοί διευθυντές εργοστασίων αποφασίζουν να κλείσουν όλα τα συστήματα και τα περισσότερα εργοστάσια, ελπίζοντας ότι όταν να ξανανοίξουν σε ένα δίμηνο, η Πληροφορική θα έχει βρει τι φταίει – και τόσο οι εργάτες όσο και οι μέτοχοι εύχονται ο ιός να έχει εξαφανιστεί από μόνος του από τα Δίκτυα!!

Ένα πρόβλημα σε μια τέτοια περίπτωση είναι ότι κανείς δεν ασχολείται για το πώς ήρθε ο όποιος ιός και αν υπάρχει κάποιος hacker. Ακόμη χειρότερα ακόμη και αν βρούνε τον ιό ή ακόμη και, εξαφανιστεί από μόνος του, κανείς δεν αναρωτιέται  αν πρέπει να ασχοληθούμε με την πιθανότητα να πρέπει να βελτιώσουμε τα firewall και ίσως να υπάρξει ένα σχέδιο δράσης αναδιοργάνωσης των συστημάτων και διαδικασιών, ώστε να μην το πάθουμε ξανά ανεξαρτήτως τι θα γίνει με την παρούσα κατάσταση.

Μια πρόχειρη επιτροπή έρευνας ανέφερε στο πρώτο πόρισμά της ότι αυτό μπορεί να οδηγούσε σε πλήρη αναδιάταξη των πληροφοριακών συστημάτων της εταιρείας και η πρόταση απορρίφθηκε ως πανάκριβη για διερεύνηση, μέχρι η Επιτροπή που έχει οριστεί από το κονκλάβιο με τον τίτλο WHO, δώσει ένα ξεκάθαρο κα οριστικό πόρισμα. Όποτε και αν γίνει αυτό.

Συμπέρασμα: αν κάποιος θέλει τις μετοχές μου, εγώ τις χαρίζω κιόλας. Αρκεί να βγω από τον ονομαστικό κατάλογο των Μετόχων. Για να μην φορτώσω χρέη και τα παιδιά μου. Γιατί ότι το μαγαζί θα φουντάρει, φαίνεται σίγουρο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ