Ο κορωνοϊός στον κλάδο του Catering

H Εριφύλη Γαλλή γράφει τα έξι βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν όσοι ασχολούνται με τον κλάδο

Σε έναν κλάδο στον οποίο δεν μπορείς απλά να ζητήσεις από τους υπαλλήλους σου να δουλέψουν από το σπίτι για μερικές μέρες, τι κάνεις για να παραμείνει η επιχείρησή σου υγιής κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κορωνοϊού;

Αυτό που σίγουρα χρειάζεται είναι η ξεκάθαρη στρατηγική.

1. Συναντηθείτε καθημερινά με τους υπαλλήλους σας προκειμένου να τους εξηγήσετε τους κινδύνους αλλά και το πώς μπορούν αυτοί να μειωθούν. Βεβαιωθείτε ότι όλοι γνωρίζουν και κατανοούν τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται.

2. Εντατικοποιείστε τους κανόνες υγιεινής που τηρείτε ούτως ή άλλως. Αυτοί περιλαμβάνουν τον καθαρισμό επιφανειών υπερβολικά συχνά, την αλλαγή γαντιών πολλές φορές κατά τη διάρκεια μιας βάρδιας, δηλαδή ανά υλικό παρασκευής, το προσεκτικό πλύσιμο όλου του εξοπλισμού και των εξαρτημάτων σε πολύ καυτό νερό και σαπούνι μετά από κάθε χρήση και πριν την επόμενη, κλπ.

3. Αποστειρώστε όλα τα υφάσματα: τραπεζομάντηλα, πετσέτες κουζίνας, πετσέτες φαγητού, ναπερόν, καθώς και τα ρούχα και τις στολές εργασίας σας.

4. Πραγματοποιείστε τακτικές εσωτερικές επιθεωρήσεις ώστε να διασφαλίζετε ότι όλες οι διαδικασίες τηρούνται διεξοδικά.

5. Ενθαρρύνετε το προσωπικό σας να ζητήσει άδεια μόλις αισθανθεί αδιαθεσία και φροντίστε να έχετε backup προσωπικό. Δεχτείτε να επιστρέψουν από την αναρρωτική τους άδεια μόνο με τη γραπτή διαβεβαίωση αρμόδιου γιατρού ότι είναι υγιείς.

6. Ενημερώστε τους πελάτες σας μέσω newsletter, μηνυμάτων ή και τηλεφωνικά, για όλα τα μέτρα που λαμβάνετε.

Πάνω από όλα όμως, προσπαθήστε να παραμείνετε ήρεμοι και να συνεχίσετε να δουλεύετε όπως πάντα, δεδομένου ότι η κρίση του κορωνοϊού χρειάζεται ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και επαγγελματισμό σε όλα τα επίπεδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ